KNZRV hoofd Briefpapier

Jeugdzeilen

Website jeugd 1

Met jongeren zeilen op wijd water is een van de doelstellingen van de KNZ&RV. In de weekenden en gedurende de schoolvakanties wordt onder de vlag van de KNZ&RV en onder leiding van ervaren instructeurs en schippers gezeild.

Dit kan op twee manieren:

  • Meedoen met de tochten op de Philippine, een 16 meter lange mosselaak. Het schip is geschikt voor elk niveau zeiler, zowel beginners als gevorderde zeilers kunnen meevaren.
  • Zeilen bij de Heintjes/Heinen. Deze groep is opgericht om kinderen spelenderwijs in een eigen bootje te leren zeilen. Kinderen vanaf 8 jaar kunnen leren zeilen in een optimist, RS Feva of Laser 4.7. Er wordt gezeild van de Noordkop. Hieraan meedoen kan alleen als (aspirant) lid van de KNZ&RV.

Het zeilen voor de jeugd wordt georganiseerd door de Commissie Jeugdzeilen en het OT Heintjes en het OT Philippine. Klik hier voor de samenstelling van de verschillende commissies.

Aanmelden en kosten

Heinen/Heintjes 

Over het algemeen wordt er gevaren van april tot en met september. We trainen alle zondagochtenden die niet in een lang-weekeinde of in een schoolvakantie vallen. Effectief zijn dat ca. 15 zeilzondagen per jaar. We verzamelen om 9:00 uur. De boten gaan om 9:30 uur te water. De instructie duurt maximaal twee uur. Om 12.30 uur zijn de bootjes terug aan wal en kun je in het clubhuis lunchen. Kinderen die al wat langer bij de Heintjes zeilen mogen ook op de zondagmiddag het water op, mits er een instructeur + rescue-boot beschikbaar zijn om dit op het water te begeleiden.

Het eerste jaar kan een kind en tenminste een van de ouders Aspirant-lid worden van de KNZ&RV. Hiervoor zijn geen referenten nodig. Aspirant-leden genieten van alle faciliteiten van de KNZ&RV maar hebben geen stemrecht. Het Aspirant-lidmaatschap stopt automatisch na een jaar. Daarna dient het gewone lidmaatschap te worden aangevraagd. Voor meer informatie over het lidmaatschap en de kosten klik hier. Naast contributie betalen kinderen een Heintje/Heinen bijdrage. Ook is bij aanvang van het lidmaatschap eenmalig entreegeld verschuldigd.

De beschikbare instructeurs/begeleiders en het aantal aanwezige rescue boten beperkt het aantal kinderen dat kan deelnemen bij de Heintjes/Heinen. Hierdoor is het onvermijdelijk dat er wel een een wachtlijst ontstaat. Voor meer informatie over de mogelijkheden en aanmelding kunt u een mail sturen naar het OT Heintjes.

1980

Philippine

Voor de tochten met de Philippine kunt u zich aanmelden bij het OT Philippine. De kosten varieren per tocht. 

Liggeld: Zeilen bij de Heintjes betekent dat je bootje gedurende het zomerseizoen in Muiden ligt. Daarvoor wordt liggeld in rekening gebracht

Liggeld in de winter: Het is niet goed voor het materiaal maar sommigen kiezen ervoor het bootje in de winter op het haventerrein te laten liggen. Meldt dat dan even aan het Secretariaat van de Vereeniging. Er zijn kosten aan verbonden, want de havenmeesters houden ook in de wintermaanden toezicht op de boten in de haven.

Verzekering: De Optimist én zeiler moeten verzekerd zijn. Ga je aan wedstrijden deelnemen, neem dan contact op met je verzekering of er dekking bij wedstrijden is en of die voldoende is!

Inloggen


Wachtwoord en/of gebruikersnaam vergeten?

Zoek op de website