Voor het weergeven van de Facebook widget dient u de 'overige cookies' te accepteren via uw cookie instellingen.

Head of the River

Head of the River

Het Kampioenschap van de Amstel voor achten en vieren wordt verroeid in maart. Dit evenement, dat ook bekend staat als Head of the River Amstel, is het grootste jaarlijkse roei-evenement in Nederland.

Dit evenement trekt jaarlijks ruim 500 deelnemende ploegen. De ca 4.000 deelnemers vertegenwoordigen heel roeiend Nederland. Er wordt gestreden in een groot aantal divisies door deelnemers van 15 tot 80 jaar en in niveau van beginners tot toproeiers.

Het Kampioenschap van de Amstel is een van de oudste Nederlandse wedstrijden. Het kampioenschap voor de heren werd voor het eerst in 1933 geroeid.

De wedstrijden worden verroeid in gestuurde achten en vieren. De dames en heren roeien dezelfde afstand van ongeveer 8 kilometer van Amsterdam naar Ouderkerk. Speciaal voor de Head wordt er een roeibaan en een terug roeibaan gecreëerd door een balisage over de gehele afstand.

In de meeste ploegen die de strijd om de wimpel in de hoogste divisies bij de heren en de dames aangaan, zullen roeiers uit de nationale selectie te vinden zijn.

Een evenement niet alleen voor roeiers, zeker ook voor “kijkers”.

Meer info: www.headoftheriver.nl

Contact: Peter Uelen