KNZRV hoofd Briefpapier

Algemeen

De vrijwilligers van de KNZ&RV, die verantwoordelijk zijn voor de zeilinstructie van uw zoon of dochter en de begeleiding van de zeilkampen, zijn allen ervaren watersporters in het bezit van tenminste het Kleinvaarbewijs 1, 1a of 2 voor het varen van de rubberboten en de Philippine. Zij geven de instructie naar beste inzicht en vermogen overeenkomstig de daarvoor normaliter geldende normen, eisen en gebruiken.

Wij verwachten van alle Heintjes/kinderen/jeugdzeilers dat zij gezond zijn, kunnen zwemmen en voldoende verzekerd zijn. Daarnaast verwachten wij van u alle informatie over uw kind, die een veilig en goed verloop van de zeilinstructie in de weg zou kunnen staan.

De KNZ&RV en haar vrijwilligers dragen geen enkele aansprakelijkheid voor enige schade, hoe ook genaamd en door welke oorzaak ook ontstaan, bijvoorbeeld met betrekking tot lichamelijk letsel, verlies of beschadiging van eigendommen, geleden of veroorzaakt door deelnemers aan de zeilinstructie en/of zeiltochten.

Fijn en veilig varen

19114044829 a021c10ce8 z

De Heintjes is een gezellige zeilclub waar plezier in het zeilen en veilig varen voorop staan. Alleen bij onweer of veel te harde wind is er geen les op het water. Dan is er theorieles en worden knopen en regels en het verhogen van de bootsnelheid aan de lestafel in het clubhuis uitgelegd. Veilig varen betekent je boot en materiaal in orde houden, de goede knopen kunnen maken, en de voorrangsregels op het water kennen.

Bij de Heintjes leren de kinderen zeilen van ouders. De ouders die instructeur zijn, hebben allemaal ervaring met het geven van zeilles aan kinderen. Zij beschikken over hun vaarbewijs en zeilen in hun vrije tijd op het IJsselmeer of op zee. De meesten varen ook wedstrijden. Zij geven de kinderen les omdat zij dat leuk vinden. Allemaal kennen ze de risico's van het water en het weer. Ieder groepje van 6-8 kinderen wordt begeleid door een 'rescue'-boot waarin twee instructeurs zitten.

Kleding en veiligheid

Goede kleding heeft bij het zeilen alles te maken met veiligheid. In goede kleding blijf je ook bij kou en nattigheid droog en comfortabel. Goede kleding voorkomt dat je moe wordt of je spieren verkrampen. In het voorjaar is het water nog koud en zou je zonder goede kleding snel onderkoeld kunnen raken als je in het water raakt. De Heintjes dragen een droogpak, in de winter daaronder thermo-ondergoed, een fleecetrui en een joggingbroek. Sommige droogpakken zijn inclusief 'sokken'. Daarin kun je het beste sokken dragen. In de zomer draag je gewoon je lange of korte broek of zwemkleren plus een t-shirt of trui onder je droogpak. Bij heel warm weer kun je een (liefst kort) wet-suit aan met korte mouwen.

Je draagt altijd een zwemvest, surf-schoenen zodat je je voeten (tenen!) niet bezeerd, handschoenen voor een goede grip op schoot en roer en bij kou een muts. Denk ook aan zonnebrand en een bril!

Inloggen


Wachtwoord en/of gebruikersnaam vergeten?

Zoek op de website