Voor het weergeven van de Facebook widget dient u de 'overige cookies' te accepteren via uw cookie instellingen.

Zeilles volwassenen

Laser banner 930x343

Zeilen in een Laser

Het is heerlijk om aan het eind van de dag even uit te waaien in het avondlicht. Zeker wanneer dit wordt gecombineerd met de begeleiding van ervaren trainers voelt een doordeweekse avond opeens als een hele leerzame mini-vakantie!

We vergroten onze boathandling, boatspeed en oefenen wedstrijdsituaties. Zeilvaardigheid is vereist, en het gezelschap is bont en omvat een breed spectrum aan ervaring.

Deelname is mogelijk voor leden van de Koninklijke en kan in de eigen Laser of een Laser van de club. Op de Noordkop tuigen we op en gaan we rond 19.15 uur te water. Wat verder nodig is, is een wetsuit, zeilschoentjes en een zwemvest (zonder kraag). Er worden twee periodes van zes lessen georganiseerd, buiten de schoolvakanties regio Noord.

Dus, heeft u belangstelling? Wilt u meer informatie? Neem dan contact op met Stefan Coronel (lenoroc.feets.[antispam].@gmail.com) of mail naar nelieznessawlov.[antispam].@knzrv.nl

De kosten voor een periode van zes lessen (uitgaande van minimaal 6 deelnemers):

  • € 120,- voor zeilers die een Laser van de Koninklijke gebruiken
  • € 60,- voor zeilers met een eigen Laser

 

 

J70

Zeilen in een J/70

Het animo voor zeilen in de J/70 heeft een enorme vlucht genomen waardoor we met gemak op één avond onze beide J/70 schepen mogen inzetten; Hollandsch Glorie en Hollandsch Roem.

Op de dinsdagavond trainen jeugdleden van 15 jaar en ouder. Woensdagavond en geregeld op zaterdag trainen onze wedstrijdzeilers, ook wel onze Eredivisiezeilers, en op de donderdagavond is een gemêlleerde volwassengroep actief.

Voor interesse en informatie over het J/70 zeilen bij de Koninklijke kunt u contact opnemen met Max Houtzager (regaztuohxam.[antispam].@gmail.com).

NB Als lid kunt u de J/70 huren voor een dag of een dagdeel. De huurprijs bedraagt € 100,- per dag en € 50,- voor een halve dag/avond. Voor informatie betreffende de verhuur van de J/70 kunt u terecht bij het secretariaat (taairaterces.[antispam].@knzrv.nl) of in het weekend bij de Havenmeester.

 

Natuurlijk kunnen we niets zonder instructeurs!

Wij zijn altijd op zoek naar instructeurs voor dit of een volgend zeilseizoen.

  • Voor het lesgeven op de J/70 is ruime zeilervaring op een sportief zeiljacht vereist.
  • Voor het lesgeven aan de Lasergroep is ervaring met Laserzeilen én een Klein Vaarbewijs 2 vereist; deze enthousiaste en bonte groep wordt begeleid vanaf een pudding.

Voor beide groepen is het kunnen acteren in noodsituaties een vereiste.

Instructie geven kan iedere week of in een roulatieschema. Bij interesse graag contact opnemen met Max Houtzager (J/70) en/of Stefan Coronel (Laser volwassenenzeilen)