KNZRV hoofd Briefpapier

Zwembadtraining

De eerste optimistentraining van het seizoen is in een zwembad en daarom noemen we die de zwembadtraining. Je leert tijdens de zwembadtraining wat je moet doen als je bootje omslaat en je leert in je eentje je boot weer rechttrekken. Dat is vooral voor de veiligheid belangrijk en hoort bij de basis van het omgaan met de Optimist.

De zwembadtraining wordt verzorgd door een aantal instructeurs (ouders) van de Heintjes. In het zwembad liggen twee bootjes; één met en één zonder mast. Je eigen bootje heb je bij de zwembadtraining niet bij nodig.
De zwembadtraining is altijd eind maart. Begin april gaan we het IJsselmeer op. Het leukste van deze eerste training is het om iedereen na de winter weer te zien, in het zwembad te dollen en de instructeurs in het water te mogen gooien!

Draag kleding die nat mag worden, net als bij het afzwemmen voor je zwemdiploma's B en C. Daaronder je zwembroek/bikini en daarover een zwemvest. Jullie gaan aan het begin van de training met veel kleren aan te water, maar niet de hele training is met overkleren aan.

NB: In het zwembad geen droogpakken/wetsuits, omdat het chloor de pakken beschadigt.

 

Zwembadtraining

Inloggen


Wachtwoord en/of gebruikersnaam vergeten?

Zoek op de website