Roeien

Roeien in meermansboten en verdergaande Corona-versoepelingen per 5 juni

Sinds 27 mei roeien we onder bepaalde voorwaarden weer in meermansboten, dwz àlle boten uit de vloot behalve de 8+. Het bestuur had hiertoe besloten. De roeiers zijn hierover uitgebreid geïnformeerd per email. De belangrijkste voorwaarde is de Corona-sneltest vóór aanvang van de training, waar alle roeiers voor 100% aan meewerken. Dank u wel daarvoor.

De overheid heeft verdere versoepelingen aangekondigd die ingaan op zaterdag 5 juni. Dit betekent

  • De Corona-sneltesten komen te vervallen
  • Het verplicht dragen van een gezichtsmasker door de stuur komt te vervallen.
  • De douches en kleedkamers zijn weer open.
  • Het organiseren van wedstrijden boven de 18 jaar beperkt zich vooralsnog tot wedstrijden tegen teams van eigen vereniging.
  • De 8+ kan dan weer uit de stellingen

Alle andere voorwaarden blijven van kracht. U leest alles over de spelregels, mogelijkheden en voorwaarden geldend t/m 4 juni op de pagina Corona en Roeien. Op diezelfde pagina vindt u ook een verwijzing naar het nieuwe schema trainingstijden voor alle roeiteams dat donderdag 27 mei is ingegaan en ook ná de versoepelingen van 5 juni van kracht is.

De pagina Corona en Roeien krijgt binnenkort weer een update, dus hou die pagina in de gaten.

Voor vragen kunt u een mail sturen naar neieor.siraterces.[antispam].@knzrv.nl


Zondag 6 juni afroeien

Onze afdeling Opleidingen & Instructie heeft wederom een clubje roeiers klaargestoomd om af te roeien. De roeiers hebben een introductie-cursus traject gevolgd van 10 weken onder leiding van de instructeurs Alicia van Waveren, Kees Gramkow, Robert Boekestijn en Wilco van Gils.

Aanstaande zondag rond 11.00 uur gaan ca. 15 leden hun opgedane vaardigheden en kennis tonen aan de afroeicommissie in de C1 boten om roeibevoegdheid  S1 of S2 te halen.

Kom kijken en maak kennis met de startende roeiers, met Margot Eras en Caroline Slagt en hun crew van instructeurs van Opleidingen, en met Kees van Bekkum en Harald Kruithof van de examencommissie.

Allemaal veel succes toegewenst!

Voor vragen over Opleidingen & Instructie stuurt u een mail naar neieor.negnidielpo.[antispam].@knzrv.nl


Coast-up! Coastal Pop-up Wedstrijden C1

Altijd al een keer een wedstrijd willen roeien in een coastal skiff? Goed nieuws! Dit jaar presenteert de KNRB de eerste pop-up coastal skiff wedstrijden. Zodra de COVID-19 situatie het toelaat krijgen roeiers tijdens deze evenementen de mogelijkheid om te racen en kennis te maken met de nieuwe internationale roeidiscipline.

Lees hier er alles over. En stel je vragen aan ons lid Martijn Rom Colthoff die er alles over weet.

skiffsAmalia als nieuw bij RV HARDER

Roeivereniging RV Harder, Harderwijk heeft de Amalia in April dit jaar van de Koninklijke overgenomen en is weer als nieuw.

Zie bijgesloten foto en het resultaat na wekenlang schuren, plamuren, poetsen en lakken. Tweede pinksterdag was de eerste vaart, veilig bij een zuchtje wind en met Covid-beperking (geen slag).

amalia 2


De roeicommissie