eredivisie-foto

Eredivisie zeilen 2023

In de Eredivisie Zeilen laat je samen met jouw team en vereniging zien wie de best zeilende vereniging van Nederland is. Jouw vereniging neemt het op tegen teams van andere verenigingen uit heel Nederland, en je strijdt voor een plekje in de Champions-League.

In 2023 zijn er twee Eredivisie Zeilen weekenden vanuit de KNZ&RV in Muiden op 18 &19 maart en 28 & 29 oktober. Een weekend bestaat uit een serie ultrakorte wedstrijden. Je vaart tegen vijf steeds andere teams op een korte wedstrijdbaan die alles biedt en veel vraagt. Winnen kan als je als team optimaal omgaat met spanning, omstandigheden, de jury en de andere teams op het water. Aan jullie de uitdaging om snel en slim te varen en onder druk geen fouten te maken. De beste teams winnen en verzekeren zichzelf van deelname aan de Champions League in 2024.  

De Eredivisie Zeilen 2023 vaart in de J70, een snelle, leuke en sportieve boot. Je hoeft niets te regelen, behalve je eigen team. De identieke boten liggen voor het evenement klaar met nieuwe North Sails zeilen. Jij en je team hoeven alleen nog maar op te stappen. Er wordt gevaren onder de league sailing regels, waardoor de races nog dynamischer worden. 

Winnen in Nederland geeft recht op deelname aan de finale van de Champions League. De winnaar mag zich de beste zeilvereniging van Europa noemen!

Schrijf je team zo snel mogelijk in.

eredivsie-blauw-groot

INFORMATIE EN INSCHRIJVING

Inschrijving 2023 vindt plaats via Manage2sail via onderstaande links:   

seadis   

EDZ 18 & 19 mrt    

EDZ 28 & 29 okt   

 

                                            

 


Hoe te volgen

  • Updates worden geplaatst op de facebook pagina van Eredivisie Zeilen
  • Tracking is beschikbaar via RaceQS (teams dienen de tracker zelf te bedienen, dus de organisatie kan geen garanties bieden op volledigheid)