Voor het weergeven van de Facebook widget dient u de 'overige cookies' te accepteren via uw cookie instellingen.

Vraag&Aanbod

eredivisie zeilen logo

Eredivisie Zeilen

In de Eredivisie Zeilen laat je samen met jouw team en vereniging zien wie de best zeilende vereniging van Nederland is. Jouw vereniging neemt het op tegen teams van andere verenigingen uit heel Nederland. Tijdens de Eredivisie Zeilen strijd je voor een van de vier plekken in de Sailing- Champions-League. In 2023 zijn er twee Eredivisie Zeilen weekenden vanuit de Koninklijke Nederlandsche Zeil- en RoeiVereeniging in Muiden. Een weekend bestaat uit een serie ultrakorte wedstrijden. Elk team vaart 12 tot 18 wedstrijden per weekend. En elke wedstrijd vaart jouw team tegen vijf steeds andere teams op een korte wedstrijdbaan. Dit alles biedt en vraagt veel. Winnen doet het team dat optimaal omgaat met spanning, omstandigheden en de andere teams op het water. Aan jullie de uitdaging om snel en slim te varen en onder druk geen fouten te maken. 

De Eredivisie Zeilen 2023 vaart in de J70, een snelle, leuke en sportieve boot. Je hoeft niets te regelen, behalve je eigen team en je tas in te inpakken. De identieke boten liggen elk evenement voor je klaar en jullie hoeven alleen nog maar op te stappen.

Winnen in Nederland geeft recht op deelname aan de finale van de Champions League. De winnaar mag zich de beste zeilvereniging van Europa noemen!

Wil je de Eredivisie Zeilen in beeld zien? Bekijk dan de video.

INFORMATIE en INSCHRIJVEN

Inschrijving vindt plaats via de volgende link:

Speelronde 1 Muiden (tevens finale)

EDZ VideoHoe te volgen

  • Updates worden geplaatst op de facebook pagina van Eredivisie Zeilen
  • Tracking is beschikbaar via RaceQS (teams dienen de tracker zelf te bedienen, dus de organisatie kan geen garanties bieden op volledigheid)

TOT ZIENS

Wij heten u van harte welkom en kijken uit naar uw komst!

Zeilwedstrijdcommissie KNZ&RV