Helaas is besloten de Eredivisie Speelronde 2 in Muiden te annuleren

Als wedstrijdorganiserende vereniging hebben wij de verantwoordelijkheid om zaken goed en veilig te laten plaatsvinden.
Volgens de Nederlandse maatregelen die voor Corona gelden en daar kunnen wij geen concessies aan doen. 
Er zijn (minimaal) twee gebieden waar geen oplossing voor het houden van 1,5 meter te vinden is:
1. Het wisselen lukt niet zonder teams onderling binnen de 1,5 meter te laten komen. Dit betreft het moment van in- en uitstappen.
Met meer RIBS (1 per elk afzonderlijk team) heb je twee issues: 14 RIBS zijn niet te regelen/ betalen ; tijd ankeren boot, overstappen op RIB en anker op. Daarmee gaan we het programma niet volmaken. 
2. Een voorgestelde tent of botenloods in geval van kou/regen moet enorm zijn wil je de teams op 1,5 meter houden. 
Bij bijvoorbeeld: uitstel zit iedereen aan de kant. Heb je het over 4x14=64 deelnemers. Dat past niet in een loods, sociëteit, of een tent die binnen budget past.
Daarnaast hebben wij ook moeite om vrijwilligers te vinden die in deze periode mee willen doen. Maar dat was niet de hoofdreden.
Het lukte ons helaas niet om voor de Eredivisie een goed protocol op te stellen. Passend binnen de regels, het eredivisie reglement en de Corona maatregelen. Hiermee kan de kwaliteit die we voor ogen hebben al helemaal niet gehaald worden.
Dat is onze verantwoordelijkheid. Daar past weinig ruimte voor overleg. Zeker ook niet omdat de maatregelen van Corona dagkoersen lijken te zijn, die om steeds schakelen vragen. 
Dat dit niet lukt hier een sluitende oplossing te vinden, vinden wij bijzonder spijtig. De Eredivisie is een van de parels in ons jaarprogramma. Dat deze moeten nu ook geannuleerd moet worden is extra wrang omdat we andere zeilevenementen (zonder sociaal of wal programma, maar in uitgeklede versie, met aanvullende coronamaatrdegelen) (nu nog wel) door kunnen laten gaan.
Als wedstrijdorganiserende vereniging hebben wij deze verantwoordelijkheid en daarmee de beslissing genomen.
Namens het organiserend comité,
Rob Schutte en Elmar Pigeaud

Eredivisie zeilen 2020

eredivisieIn 2020 zullen er twee speelrondes in de Eredvisie Zeilen plaatsvinden. 

Speelronde 1: 13-15 maart op de Braassem
Speelronde 2: 25-27 september in Muiden

Er wordt gevaren in de J/70, met teams van vier personen. Damesteams mogen met vijf personen varen. 

Hoe te volgen

  • Updates worden geplaatst op de facebook pagina van Eredivisie Zeilen
  • Tracking is beschikbaar via RaceQS (teams dienen de tracker zelf te bedienen, dus de organisatie kan geen garanties bieden op volledigheid)

Documenten en andere informatie

Inschrijving vindt plaats via Sailing.Today: de volgende link:

Speelronde 1 Braassem

Speelronde 2 Muiden (Finale)


Naam: Competitiereglement 2020  Download
Type: pdf
Grootte: 324 kB
 


eredivisie 2019 winnaars-met-coaches

Persbericht, maandag 7 oktober 2019

WSV Giesbeek wint landstitel in de Eredivisie Zeilen 2019

Onder sterk wisselende omstandigheden zijn dit weekend alle 45 races van de Eredivisie Zeilen gevaren voor de kust van Muiden. Tot de laatste wedstrijden waren er nog zeven teams die aanspraak maakten op het podium. Het is de jeugd van WSV Giesbeek die er uiteindelijk met de titel van door gaat. De overige tickets voor de Sailing Champions League zijn voor Almere Centraal, WV de Meeuwen en de KNZ&RV.

Continuïteit Eredivisie Zeilen gewaarborgd

Gastheer dit weekend was de KNZ&RV te Muiden. Voorzitter Michiel Dis over dit weekend: “We zijn ontzettend blij dat we de Eredivisie hebben mogen hosten en dat het zo succesvol is geweest. Sterk wisselende omstandigheden en de teams hebben zich daarom uitstekend aan elkaar kunnen meten. Het niveau was zeer hoog en de verschillen in punten zeer klein. Ik denk dat we aangetoond hebben dat we de Eredivisie Zeilen als verenigingen een prima vervolg kunnen geven. De continuïteit van dit format lijkt hiermee dan ook gewaarborgd. Daar zijn wij het meest blij mee.”

Hard trainen loont

WSV Giesbeek is het team dat de meeste uren maakt in de J/70 en dat loont. Vorig jaar werden ze al Nederlands kampioen in de J/70, nu winnen ze ook deze verenigingsstrijd.  Teamlid Koen Sibbel zijn reactie op dit weekend: “Er werd ontzettend hard en goed gevaren het hele weekend. De teams zitten erg dicht bij elkaar. We hebben veel getraind het afgelopen jaar en dat betaalde zich uit. De tactiek was om uit de problemen te blijven en bij mindere starts de schade te beperken. We hebben dit hele weekend geen strafrondje hoeven draaien en dat scheelt uiteindelijk natuurlijk flink. We maakten het onszelf op het laatst nog een beetje lastig door een OCS (te vroege start, red.) te varen. Maar pakten daarna de draad weer goed op. We zijn super blij dat het gelukt is!”

Geweldige strijd

Ook de andere twee teams op het podium zijn het eens over het plezier, sportiviteit en de spanning van de wedstrijden. Gosse de Boer van WV de Meeuwen: “Wat een plezier om zo’n prachtevenement te varen! Het was een geweldige strijd op het water met sterke teams en goede organisatie. Wij zijn blij met onze kwalificatie voor de Champions League en kijken uit naar een vervolg van de Eredivisie volgend jaar.”

Dat vervolg wordt de komende tijd met de teams en verenigingen besproken.

De volledige uitslagen zijn hier te vinden.

Persbericht Eredivisie Zeilen 2019, tekst Fettje Osinga