Voor het weergeven van de Facebook widget dient u de 'overige cookies' te accepteren via uw cookie instellingen.

Jeugdzeilen

19-029258-knzrvmuiden

‘De Heintjes’ werd in 1982 opgericht als onderdeel van de Koninklijke om haar jeugd spelenderwijs te leren zeilen. De Heintjes & Heinen hebben een eigen clubhuis op de Noordkop.

De Noordkop, het meest noordelijke stuk van ons Vereenigingsterrein, is de plek voor het jeugdzeilen. Daar hebben we een eigen clubhuis ‘De Noordkaap’, een terras met heerlijke loungebanken, een strand, een T-steiger in ondiep water aan een kommetje van het Markermeer en een trailerhelling aan de Vecht. De Noordkaap is tijdens de zeillessen geopend. Je bent van harte welkom om te komen kijken! Op de Noordkop is ook de stalling van je bootje mogelijk.

Met jongeren zeilen op groot water is een van de doelstellingen van de Koninklijke. In de weekenden wordt onder de vlag van de Koninklijke en onder leiding van ervaren & CWO gecertificeerde instructeurs, trainers en schippers gezeild; bij de Heintjes & Heinen en op de Pi.

Tegenwoordig is het jeugdzeilen bij de ‘De Heintjes’ zo gegroeid in aantallen jeugdzeilers en verschillende soorten jeugdboten dat we de zeilers in de CWO groepen ‘Heintjes’ noemen en de oudere jeugdzeilers ‘Heinen’. De huidige Heintjes worden gecoördineerd door het al oude bekende ‘OT Heintjes’. Zo blijft een stukje nostalgie, in terminologie ten tijde van de oprichting, behouden.

Jeugdcommissie

Het jeugdzeilen wordt georganiseerd door de Jeugdcommissie, daarin vertegenwoordigd zijn het Operationeel Team ‘OT Heintjes’, het ‘OT Philippine’, het Jeugdbestuur en de verschillende coördinatoren van de groepen: Optimisten Wedstrijd, Laser Wedstrijd, Laser Jeugd, RS Feva en 9-ers. De Jeugdcommissie staat onder voorzitterschap van de Commissaris Jeugd vanuit het KNZ&RV bestuur. Klik op de link voor de samenstelling van de Jeugdcommissie.

De Jeugdcommissie streeft ernaar kinderen op te leiden tot goede en sportieve zeilers. Plezier in het zeilen en varen met anderen is daarbij doel én uitgangspunt. Daarnaast staan veiligheid, zorg voor het materiaal, oog voor het weer en begrip van vaar- en wedstrijdregels hoog in het vaandel.

Deelname

Deelnemen aan het jeugdzeilen kan op twee manieren:

1980

Heintjes & Heinen

Jeugdleden vanaf 6 jaar kunnen leren zeilen in een Optimist in de CWO groepen bij ‘De Heintjes’. Ben je eenmaal CWO-2 gecertificeerd dan kun je uitgenodigd worden om door te stromen naar de Optimisten wedstrijdgroep ‘Team KNZ&RV’.  Of kun je doorgaan om je CWO-3 te behalen bij de Heintjes waarna je eveneens kunt opteren voor de wedstrijdgroep of door kunt stromen naar de Optimisten tour groep ‘Goud’.

Jeugd vanaf ongeveer 13 of 14 jaar en met CWO-2, kan gaan zeilen in een Laser (1-mans boot), een RS Feva of in een 29-er (2-mans boten), in een recreatieve groep of in een wedstrijdgroep bij ‘De Heinen’.

Jeugdzeilen Philippine

Jeugdleden van 14 t/m 17 jaar zijn van harte welkom om mee te varen met de tochten op de Philippine (de Pi), een 16 meter lange mosselaak. Het schip is geschikt voor elk niveau zeiler, zowel beginners als gevorderde zeilers kunnen meevaren. Klik op de link om meer te weten te komen over varen op de Pi.

Aanmelden

Meedoen met zeilen bij de Heintjes & Heinen of op de Pi meevaren kan alleen als (aspirant)jeugdlid van de Koninklijke. Klik op de link Aanmelden of Kosten voor meer informatie.

 

Social Media

Wij zijn ook op social media te vinden:

 Facebook

  • KNZ&RV
  • Jeugdzeilen Philippine
  • KNZ&RV Ledenforum (alleen voor leden van de Koninklijke)

Instagram

  • knzrv1847
  • jeugdzeilenphilippine