19-005742-knzrvmuiden 2

Passanten KNZ&RV Muiden

Hartelijk welkom in de jachthaven van de Koninklijke Nederlandsche Zeil- & Roeivereeniging te Muiden.

Welkom

De KNZ&RV is de oudste watersportvereniging van Nederland (opgericht in 1847), en is gevestigd in Muiden en Enkhuizen. ‘De Koninklijke’ is een vereniging met een lange historie, mooie tradities en springlevend!

De Koninklijke is actief betrokken bij tal van nationale en internationale zeil- en roeiwedstrijden, en ook bij meer recreatieve zeil- en roeitochten in binnen- en buitenland.

 

 

meldsteiger 2020

Faciliteiten in de haven

De Haven - 52°20'02.1"N 5°04'07.7"E

Het kantoor van de havenmeester bevindt zich aan de noordzijde van het sociëteitsgebouw. Indien de havenmeesters (Paul Pels of IJsbrand Nieuwhof) niet aanwezig zijn kunt u contact met hen opnemen.

In overleg met de havenmeester krijgt u een ligplaats toegewezen. U kunt de ligplaats gebruiken tot het middaguur. Wij hechten aan tradities en verzoeken u daarom vriendelijk om uw nationale vlag vóór zonsondergang neer te halen. 

Faciliteiten in de Haven

U bent van harte welkom om iets te eten en/of te drinken in de Sociëteit, de Pampusbar of op het terras. Passende kleding wordt op prijs gesteld.

19-005428-knzrvmuiden 2

De douches en toiletten bevinden zich op de begane grond in het clubgebouw. Deze zijn geopend vanaf 07.00 uur tot 22.30 uur. Buiten deze uren kunt u gebruik maken van het nachttoilet, aan de zuidzijde van het clubgebouw, welke 24 uur per dag geopend is. Het gebruik van het sanitair, elektra (maximaal 16 ampère/ 1300 W), water en onze Wifi is bij het liggeld inbegrepen. Aan de westzijde van het clubgebouw is een wasruimte.

Er is een aantal gratis leenfietsen (met versnellingen!) beschikbaar waarmee u in een mum van tijd naar het centrum fietst. En vanwege de grote vraag voor maximaal 2,5 uur per leenbeurt.

De haven beschikt over een pomp voor vuilwater en oliehoudend afvalwater. Voor gebruik graag even melden bij de havenmeester. Afvalcontainers voor huishoudelijk afval staan verspreid over het haventerrein. Een glas- en papierbak vindt u aan de westzijde van het clubgebouw. Er is geen mogelijkheid voor klein chemisch afval. Bij de Stichting Jachthaven Muiden, aan de overzijde van de Vecht, is diesel beschikbaar.

Kijkt u voor een volledig overzicht op de pagina 'Faciliteiten Muiden'

19-029242-knzrvmuiden

In de omgeving

Muiden is een historische havenstad. Eeuwenlang werd het stadsbeeld bepaald door een grote vloot van vissersschepen. Het roemruchte Muiderslot, de Groote Zeesluis (toen Muiden nog aan de Zuyderzee lag) en de oude binnenstad geven hiervan nog een prachtig tijdsbeeld.

In het IJmeer direct voor de kust van Muiden ligt forteiland Pampus, ooit aangelegd als onderdeel van de Stelling van Amsterdam. Vanuit Muiden vaart dagelijks een veerdienst naar Pampus.

Op loopafstand van de haven ligt het kleine en pittoreske stadje Muiden, met een bescheiden keuze aan winkeltjes, restaurants en gezellige cafés. Vanuit Muiden centrum en P+R Muiden rijden bussen naar Weesp en Amsterdam. Station Weesp is een ideaal punt voor opstappers.

En mocht u uw vaartocht in noordelijke richting voortzetten, dan bent u natuurlijk van harte welkom in de andere haven van de Koninklijke: de Buyshaven, prachtig gelegen aan het ruime water van het IJsselmeer.

19-005404-knzrvmuiden

De Koninklijke

De Koninklijke heeft haar Sociëteit in Muiden. Hier worden door de Walcommissie vele activiteiten georganiseerd als diners, nautische cursussen en tal van andere activiteiten. Het jeugdzeilen is hier sterk vertegenwoordigd voor jeugd van 6 tot en met 18 jaar. De Koninklijke organiseert veel (inter-)nationale zeil- & roeiwedstrijden en toertochten.

Bent u geïnteresseerd in het lidmaatschap van de Koninklijke? Nieuwe zeilers en roeiers nodigen we van harte uit om zich te oriënteren op het lidmaatschap. Als u meer wilt weten over zeiltrainingen voor jong en oud, jeugdzeilen op de ‘Philippine’, wedstrijd- en toerzeilen, onze roeivloot, wedstrijd- of toerroeien, de walactiviteiten of de Vereeniging, dan kunt u contact opnemen met het secretariaat van de Koninklijke. Zij helpen u graag verder. Voor een impressie van onze activiteiten kijkt u gerust verder op de verschillende pagina's van deze website. 

Contact

Voor de contact gegevens van onze havenmeesters kijkt u op de pagina Contact Vereniging Muidenhaven. En voor het secretariaat op de pagina Contact KNZ&RV.