19-029210-knzrvmuiden

Zeilwedstrijdcommissie

De Koninklijke heeft de ambitie een toonaangevende rol te spelen op het gebied van de organisatie van zeilwedstrijden. Jaarlijks organiseert de Zeilwedstrijdcommissie (ZWC) minimaal één Nederlands Kampioenschap. Gemiddeld eens in de twee jaar organiseren we een Europees of Wereldkampioenschap.

Andere belangrijke wedstrijden die wij elk jaar organiseren zijn onder andere de Zuiderzee Regatta en de Markervuur Race . 

Naast onze eigen wedstrijden zijn we geregeld gastheer voor het Eredivisie Zeilen, ONK Draken, VB/VC Kampioenschap en sinds 2019 de Regenboog klasse.

Kijk op de Kalender Zeilen voor een overzicht van de zeilwedstrijden van de Koninklijke. 

 

Winterseries 2023-2024

Winterseries  J/70, Star, Finn. Inschrijven kan via Manage2sail via onderstaande link. 

Inschrijven  

19-005461-knzrvmuiden

Vrijwilligers

Een groot aantal enthousiaste vrijwilligers, voorzien van alle benodigde uitrusting, maakt al deze zeilwedstrijden mogelijk en zorgt voor de kwaliteit die de zeilers van ons gewend zijn. De vrijwilligers ondersteunen de Zeilwedstrijdcommissie.

Het assisteren bij een zeilwedstrijd is een ideale manier om nieuwe contacten op te doen tijdens een leuke dag op het water. Er is voor iedereen een passende taak, van het begeleiden in de rubberboten tot het bemannen van het start- of finishschip. En wanneer iedereen weer terug is op de Vereeniging is er altijd gezelligheid op het terras. Kijkt u op de pagina Instructeurs & Vrijwilligers voor meer informatie en (opleidings-)mogelijkheden.

Bent u geïnteresseerd om mee te helpen, geeft u zich dan op bijde zeilwedstrijdcommissie: eissimmocdjirtsdew.[antispam].@knzrv.nl 

 

racing-rules

Wedstrijdreglement

Wedstrijdreglement 2021-2024

 

 

 

 

SW-HANDICAP

HELP ONS UW SW-HANDICAP TE ACTUALISEREN

Ieder seizoen worden er clubkampioenschappen georganiseerd. Om deze onderlinge strijd eerlijk te kunnen laten verlopen houdt de Zeilwedstrijdcommissie een lijst van SW-handicaps bij. Deze wordt jaarlijks bijgesteld zodat iedereen in principe kans maakt om vooraan te eindigen.

AANMELDEN & WIJZIGEN SW-HANDICAP

Indien u overweegt om met uw schip deel te nemen aan de Clubkampioenschappen of aan andere SW-wedstrijden, binnen of buiten onze Vereeniging, nodigen wij u uit om onderstaande vragenlijst zo volledig mogelijk in te vullen en aan het secretariaat te sturen.

Ook als u aanpassingen heeft verricht aan uw schip of aan de uitrusting ervan, verzoeken wij u deze middels ditzelfde formulier aan ons te melden.

Vragenlijst SW-handicap

Toelichting vragenlijst     

SW-Handicap LEDEN (na inlog)

Wilt u de lijst van de bekende SW-handicaps van schepen van Koninklijke leden inzien? Dan kunt u inloggen onder 'Leden' en pas dan komt de besloten lijst hieronder in beeld.