19-004684-knzrvmuiden 3

Draak zeilen algemeen

Een Draak is een klein scherp jacht van 9 meter met een zeiloppervlakte van 26m2. De eerste Draak 'Dragar' is in 1929 ontworpen door de Noor - Johan Anker.

De Drakenklasse is de grootste open kielboot klasse ter wereld. De grootste Drakenvloot van Nederland heeft de Koninklijke in Muiden als thuis haven. Van de -rond de 60- in Nederland wedstrijdzeilende Draken, zeilen er ruim twintig vanuit de Muidenhaven. Voldoende sta-plaatsen en een goede kraan faciliteren het zeilen.

INFORMATIE

Voor meer informatie over de Draak, haar geschiedenis en de wedstrijden kijkt u op de pagina van de Nederlandse Draken Club.

Voor meer informatie over een Dry-sailing plek of training in een Draak bent u bij de Koninklijke van harte welkom! Daarnaast kunt u natuurlijk ook contact opnemen met onze Coördinator Draken.

De Draken zeilers van de Koninklijke maken gebruik van een Whatsapp groep 'Draken Muiden' om onderling te communiceren. Wilt u opgenomen worden in deze groep ga naar de pagina Whatssapp groepen voor de QR-code of stuurt u een berichtje naar de Coördinator Draken of een e-mail naar neliez.[antispam].@knzrv.nl