Voor het weergeven van de Facebook widget dient u de 'overige cookies' te accepteren via uw cookie instellingen.

Instructeurs & Vrijwilligers

19-005665-knzrvmuiden

Zeil-instructeurs

Natuurlijk kunnen we niets zonder instructeurs! Wij zijn altijd op zoek naar instructeurs voor dit of een volgend zeilseizoen.

 • Voor het lesgeven op de J/70 is ruime zeilervaring op een sportief zeiljacht vereist.
 • Voor het lesgeven aan de Lasergroep is ervaring met Laserzeilen én een Klein Vaarbewijs 2 vereist; deze enthousiaste en bonte groep wordt begeleid vanaf een RIB (ook wel een 'pudding' genoemd).
 • Voor het lesgeven aan Jeugd of het behalen van een ZI-certificaat (vanaf 16 jaar) kunt u bij onze pagina van de Jeugd CWO & Veiligheid kijken.

Voor deze groepen is het kunnen acteren in noodsituaties een vereiste.

Instructie geven kan iedere week of in een roulatieschema. Bij interesse graag contact opnemen met Coördinator J/70 en/of Coördinator Laser zeilen (volwassenen), zie Commissie Zeilen.

ZWC 19-004040-knzrvmuiden

Vrijwilligers

Een groot aantal enthousiaste vrijwilligers, voorzien van alle benodigde uitrusting, maakt zeilwedstrijden mogelijk en zorgt voor de kwaliteit die zeilers van ons gewend zijn. De vrijwilligers ondersteunen de Zeilwedstrijdcommissie.

Het assisteren bij een zeilwedstrijd is een ideale manier om nieuwe contacten op te doen tijdens een leuke dag op het water. Er is voor iedereen een passende taak, van het begeleiden in de rubberboten tot het bemannen van het start- of finishschip. En wanneer iedereen weer terug is op de Vereeniging is er altijd gezelligheid op het terras.

Kijkt u graag verder voor meer informatie en (opleidings-)mogelijkheden.

Of bent u nu al enthousiast? Geeft u zich dan op bij Ann Dobbelmann.

Fijn dat u vrijwilliger bent of wilt worden binnen een van de wedstrijdcomité’s van onze Vereeniging. Houd deze pagina in de gaten voor handige toevoegingen en inschrijven voor toekomstige evenementen.

STANDAARD ZAKEN

Allereerst is er een aantal standaard zaken verplicht, of die we altijd van u vragen:

 • Houd je ervaring bij – je bent verantwoordelijk voor je eigen opleiding. Dit kan in een excel bestand of in speciale formulieren.
 • Klein Vaarbewijs 2 (bv bij inzet als schipper op een RIB)

Voor ieder die wel eens in een RIB bemant:

AANRADERS

 • Doorloop de andere zelfstudie cursussen via https://watersportacademyonline.nl. Dit kost maximaal(!) 30 minuten per cursus en is zeker aan te raden, na doorlopen van de cursussen ben je Allround Club Official. 
 • www.watersporttest.nl voor het vergroten van je regelkennis.

Indien u verder wil voor nationale- of internationale wedstrijden:

 • Zorg ervoor dat uw ervaring en ‘stages’ door een van onze wedstrijdleiders beoordeeld worden.
 • Zorg ervoor dat u ingedeeld wordt op plaatsen waar u meer van wilt weten.

Het gaat er natuurlijk om dat u mee wilt helpen in de praktijk. Meestal kunnen we uw inzet goed gebruiken! Neem hiervoor graag contact op met de Wedstrijdcommissie.


Naam: Formulier Wedstrijdleider 3  Download
Type: docx
Grootte: 19 kB
 


Naam: Beoordelingsformulier Wedstrijdleider 3-4  Download
Type: docx
Grootte: 30 kB
 

JEUGD WK EN WK ZEILEN 2021 EN 2022

In 2021 en 2022 vinden in Schevening het Jeugd WK (11-18 juli 2021) en WK Zeilen (6-21 augustus 2022) plaats. Wij zijn vanuit de Vereniging nauw betrokken bij de organisatie en zullen een team afvaardigen voor het bemannen van een baan. Zie voor meer informatie ook de site. Hier kun je je ook opgeven voor de nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Naast bovenstaande moeten we natuurlijk voldoende goed opgeleide & enthousiaste vrijwilligers hebben om dit tot stand te kunnen brengen.

Vanuit de organisatie is daarvoor een programma opgesteld, dat natuurlijk vanwege de huidige situatie iets anders is. Geef je ook op voor de nieuwsbrief via de WK website die binnenkort online komt.

 1. ZELFSTUDIE

  1. Zoals hierboven beschreven via https://watersportacademyonline.nl.
  2. Eigen digitale sessies. Die zullen wij wanneer nodig organiseren.
 2. HANDLEIDINGEN EN FORMULIEREN

  Voor de internationale World Sailing evenementen maken we gebruik van de Race Management Manual, Policy en andere publicaties, beschikbaar via www.sailing.org.  Deze zijn in het Engels en zullen tijdens het JWK en WK leidend zijn. 

  Voor wedstrijdleiders, assistent-wedstrijdleiders, hoofd-/contra startschip en hoofd boeienlegger is dit belangrijk om te kennen. 

 3. WEBINARS

  Vanuit het Watersportverbond komen er 4 tot 5 centrale web-sessies van ongeveer 40 minuten per keer. Doelgroep hiervoor zijn de wedstrijdleiders, assistent-wedstrijdleiders, hoofd contra startschip en hoofd boeienlegger in het comité. Op deze manier willen we de belangrijke onderdelen van de wedstrijden voor het JWK / WK doornemen. Deze zullen worden gegeven aan de hand van een presentatie door Rob Hoogstra en Remco de Goederen. Deze presentaties worden vooraf met jullie gedeeld. Contactpersoon hiervoor zijn Rob Hoogstra of Remco de Goederen.

 4. PRAKTIJK

  We gaan er vanuit dat we in het najaar weer kunnen varen. Misschien optimistisch, maar we moeten ergens vanuit gaan. Mocht dit (nog) niet lukken schuift het op. We zullen jullie hier ruim op tijd over informeren.

 5. TRAININGSDAGEN

  In het weekend van 12-13 september 2020 organiseren we voor elk comité één trainingsdag. Het is de bedoeling dat hierbij dan het hele comité aanwezig is. De training is van 09:00 - 18:00 uur op het Regatta Centrum Medemblik.

 6. OPEN DUTCH CHAMPIONSHIP SAILING

  Van vrijdag 18 september t/m zondag 20 september 2020 organiseren we het Open Dutch Championship Sailing. In totaal zijn er 18 Nederlandse titels te behalen. Hierbij willen we graag de JWK/WK comités betrekken om het volledig Race Management in de praktijk te kunnen doornemen. 

 7. PRAKTIJK OP ZEE

  Uiteindelijk is het natuurlijk belangrijk om ervaring op zee met stroom en golven op te doen. Tijdens de webinars en trainingsweekenden besteden we al aandacht aan de theorie van werken met golven en stroom.

  Vanaf begin oktober gaan we op zee dit in praktijk brengen. Dit doen we met specifieke trainingsdagen waar we handelingen veelvuldig kunnen herhalen om zo veel ervaring op te doen. Daarnaast zijn er trainingswedstrijden in combinatie met onze talenten en topzeilers en sluiten we aan bij de organisatie van de IJspegel serie.

Om te inventariseren wat je wilt doen, hebben we een vragenlijst opgesteld.

Vragenlijst invullen

Neem contact op met Ellen Visser, Elmar Pigeaud of Rob Schutte wanneer je wilt helpen of vragen hebt.