Voor het weergeven van de Facebook widget dient u de 'overige cookies' te accepteren via uw cookie instellingen.

Vraag&Aanbod

19-029210-knzrvmuiden

Zeilwedstrijdcommissie

De Koninklijke heeft de ambitie een toonaangevende rol te spelen op het gebied van de organisatie van zeilwedstrijden. Jaarlijks organiseert de Zeilwedstrijdcommissie (ZWC) minimaal één Nederlands Kampioenschap. Gemiddeld eens in de twee jaar organiseren we een Europees of Wereldkampioenschap.

Daarnaast is onze Flevo Race het grootste meerdaagse wedstrijdevenement voor moderne en klassieke kajuitjachten, waaronder ook een grote vloot Lemsteraken. Andere belangrijke wedstrijden die wij elk jaar organiseren zijn de Zuiderzee Regatta, de Markervuur Race en de Grote Prijs der Stadt Enkhuizen; een wedstrijdserie van drie tot vier weekenden voor de Internationale Drakenklasse.

Naast onze eigen wedstrijden zijn we geregeld gastheer voor het Eredivisie Zeilen, ONK Draken, VB/VC Kampioenschap en sinds 2019 de Regenboog klasse.

Kijk op de Kalender Zeilen voor een overzicht van de zeilwedstrijden van de Koninklijke. 

 

19-005461-knzrvmuiden

Vrijwilligers

Een groot aantal enthousiaste vrijwilligers, voorzien van alle benodigde uitrusting, maakt al deze zeilwedstrijden mogelijk en zorgt voor de kwaliteit die de zeilers van ons gewend zijn. De vrijwilligers ondersteunen de Zeilwedstrijdcommissie.

Het assisteren bij een zeilwedstrijd is een ideale manier om nieuwe contacten op te doen tijdens een leuke dag op het water. Er is voor iedereen een passende taak, van het begeleiden in de rubberboten tot het bemannen van het start- of finishschip. En wanneer iedereen weer terug is op de Vereeniging is er altijd gezelligheid op het terras.

Bent u geïnteresseerd om mee te helpen, geeft u zich dan op bij Ann Dobbelmann.