Voor het weergeven van de Facebook widget dient u de 'overige cookies' te accepteren via uw cookie instellingen.

CWO

Wij zijn er trots op dat de Koninklijke een officiële CWO-opleidingslocatie is. Het zeilprogramma is volgens de CWO-normen opgesteld. De Heintjes & Heinen en de instructeurs worden opgeleid en geëxamineerd volgens de eisen van de Commissie Watersport Opleidingen, CWO.

CWO logo-cwo-2018-klein

De volgende CWO-diploma's kunnen behaald worden:

  • De Heintjes in de Optimist gaan voor CWO 1, 2 of 3 jeugdboot
  • Laser voor CWO 1, 2 of 3 zwaardboot 1-mans
  • RS-Feva en 29-ers voor CWO 1, 2 of 3 zwaardboot 2-mans

 

CWO gecertificeerde Zeil Instructeurs

De instructeurs van de Heintjes CWO-groepen zijn enthousiaste ouders en gevorderde jeugdleden met veel zeilervaring. Alle zeilinstructeurs zijn ZI-2, ZI-3 of ZI-4 gecertificeerd of in opleiding voor zeilinstructeur. Iedere Heintjesgroep heeft tenminste 2 instructeurs waarvan in ieder geval één minimaal CWO ZI-3 gecertificeerd is.

Op het water begeleiden zij de kinderen vanaf een RIB, ‘pudding’ genaamd. Theorie, vaarregels, schiemannen en omgaan met materialen worden zowel op de wal als op het water geoefend. Ook de Laser Jeugd en de RS Feva groep hebben CWO gecertificeerde zeilinstructeurs.

 

OPleiding ZEIL INSTRUCTEUR

De instructeursopleiding volgen kan al in het kalenderjaar dat je 16 jaar wordt. Wil jij ook zeilinstructeur worden en je ZI-diploma behalen? Neem dan contact op met de Commissaris Jeugd via neliezdguej.[antispam].@knzrv.nl.

 

Gecertificeerde trainers/coaches

De wedstrijdgroepen Optimist, Laser, RS-Feva en 29-er worden getraind en gecoacht door Watersportverbond gecertificeerde trainers. Zij hebben zelf veel wedstrijdervaring en worden voor dit werk betaald.