KNZRV hoofd Briefpapier

CWO

Wij zijn er trots op dat de KNZ&RV een officiële CWO locatie is; het zeilprogramma is volgens de CWO-normen opgesteld. De Heintjes & Heinen en de instructeurs worden opgeleid en geëxamineerd volgens de normen van de Commissie Watersport Opleidingen, CWO.

logo-cwo-2018-klein

De volgende CWO certificaten kunnen behaald worden:

  • De Heintjes in de Optimist gaan voor CWO 1, 2 of 3 jeugdboot
  • De Optimisten A-B-C wedstrijdzeilers voor CWO 1, 2 of 3 zwaardboot 1-mans
  • Laser 4.7 recreatief of wedstrijd voor CWO 1, 2 of 3 zwaardboot 1-mans
  • RS-Feva en 29-ers voor CWO 1, 2 of 3 zwaardboot 2-mans

CWO gecertificeerde Zeil Instructeurs

De instructeurs van de Heintjes CWO groepen zijn enthousiaste ouders (vrijwilligers) met veel zeilervaring en/of jeugdleden. De meeste zeilinstructeurs zijn gecertificeerd of in opleiding voor ZI-2, ZI-3 of ZI-4 jeugdzeilen. Ook jeugdleden kunnen Zeil Instructeur worden.

Iedere Heintjesgroep heeft tenminste 2 instructeurs waarvan ieder geval één CWO gecertificeerde instructeur. Zij begeleiden de kinderen vanaf een RIB, ‘pudding’ genaamd, en geven vanaf daar instructie en assisteren bij omslaan etc.

Ook de Laser 4.7 Recreatieve groep en de RS Feva groep heeft een CWO gecertificeerde zeil instructeur.

Wil jij ook je instructeur worden en je ZI-diploma behalen? Neem dan contact op met siraterces.neliezdguej.[antispam].@knzrv.nl

CWO gecertificeerde Trainers

In de wedstrijdgroepen Optimist A-B-C, Laser 4.7, RS-Feva en 29-er geven CWO gecertificeerde trainers les aan de jeugdzeilers. Zij zijn zelf fanatiek wedstrijdzeiler geweest en bekend met het trainen van jeugdzeilers op zeilverenigingen of zeilscholen.

Inloggen


Wachtwoord en/of gebruikersnaam vergeten?

Zoek op de website