Voor het weergeven van de Facebook widget dient u de 'overige cookies' te accepteren via uw cookie instellingen.
coastal-dames-michiel-19-031842-knzrv-rsvregatta

Coastal rowing

In Nederland definiëren we coastal rowing als het rolbankroeien op open water. Door de unieke ligging van de Koninklijke aan het Markermeer leent het veelal ruige water zich uitstekend voor het uitvoeren van deze roeisport.

De Koninklijke beschikt inmiddels over acht coastal boten variërend van C4, C2 en skiffs. En is de snelst groeiende roeivariant binnen onze Vereeniging. Meerdere Dames en Heren teams nemen deel aan wedstrijden in het binnen- en buitenland, waarbij het World Rowing Coastal Championship niet ontbreekt.

 

wrcc-dag-3-a-final-cw4x-1-boei

OLYMPISCHE AMBITIES

Coastal rowing heeft zich ontwikkeld tot een serieuze wedstrijdsport die hoog op de prioriteitenlijst van FISA/World Rowing staat. De FISA/World Rowing vindt deze sport belangrijk omdat het coastal roeien de roeisport aantrekkelijker maakt voor het publiek.

Met het oog op de beoogde toevoeging aan het Olympische programma mag Nederland die boot uiteraard niet missen. Voor de KNZ&RV betekent dit een uitgelezen kans om een rol van betekenis te spelen op het nationale en internationale roeitoneel. Daarom sloegen de Koninklijke Nederlandsche Roeibond (KNRB) en de Koninklijke de handen ineen en ontwikkelden in 2017 een campagne om deze sport ook in Nederland op de kaart te zetten.

coastal-heren-wilco-19-031207-knzrv-rsvregatta

NK klassement Coastal Roeien

Sinds 2018 organiseert de KNRB Commissie Coastal Roeien samen met diverse prominente verenigingen jaarlijks het KNRB Klassement Coastal Roeien; een serie van zes coastal races.

  • Royal Pampus Cup Coastal Regatta, KNZ&RV in Muiden
  • Medemblik Challenge, KZRV Hollandia in Medemblik
  • Coastal Loosdrecht, KWVL in Loosdrecht
  • Coastal Rowing SRV Regatta, SRV in Scheveningen
  • The Rotterdam Harbour Races, ARSR Skadi in Rotterdam
  • IJmeer Challenge, R&ZV De Amstel in Amsterdam

informatie

Wilt u meer informatie over Coastal Rowing bij de Koninklijke, neemt u dan gerust contact op met de Coördinator Coastal Rowing via neieor.siraterces.[antispam].@knzrv.nl.