coastal-dames-michiel-19-031842-knzrv-rsvregatta

Coastal rowing

In Nederland definiëren we coastal rowing als het rolbankroeien op open water. Door de unieke ligging van de Koninklijke aan het Markermeer leent het veelal ruige water zich uitstekend voor het uitvoeren van deze roeisport.

De Koninklijke beschikt inmiddels over een ruime vloot coastal boten: C4X+, C2X en C1X, en is de snelst groeiende roeivariant binnen onze Vereeniging. Meerdere Dames en Heren teams nemen deel aan wedstrijden in het binnen- en buitenland, waarbij het World Rowing Coastal Championship niet ontbreekt.

wrcc-dag-3-a-final-cw4x-1-boei

OLYMPISCHE AMBITIES

Coastal rowing heeft zich ontwikkeld tot een serieuze wedstrijdsport die hoog op de prioriteitenlijst van FISA/World Rowing staat. De FISA/World Rowing vindt deze sport belangrijk omdat het coastal roeien de roeisport aantrekkelijker maakt voor het publiek.

Met het oog op de beoogde toevoeging aan het Olympische programma mag Nederland die boot uiteraard niet missen. Voor de KNZ&RV betekent dit een uitgelezen kans om een rol van betekenis te spelen op het nationale en internationale roeitoneel. Daarom sloegen de Koninklijke Nederlandsche Roeibond (KNRB) en de Koninklijke de handen ineen en ontwikkelden in 2017 een campagne om deze sport ook in Nederland op de kaart te zetten.

coastal-heren-wilco-19-031207-knzrv-rsvregatta

NK klassement Coastal Roeien

Sinds 2018 organiseert de KNRB Commissie Coastal Roeien samen met diverse prominente verenigingen jaarlijks het KNRB Klassement Coastal Roeien; een serie van zes coastal races.

  • Royal Pampus Cup Coastal Regatta, KNZ&RV in Muiden
  • Medemblik Challenge, KZRV Hollandia in Medemblik
  • Coastal Loosdrecht, KWVL in Loosdrecht
  • Coastal Rowing SRV Regatta, SRV in Scheveningen
  • The Rotterdam Harbour Races, ARSR Skadi in Rotterdam
  • IJmeer Challenge, R&ZV De Amstel in Amsterdam

Kalender Roeien

informatie

Voor het begruik van de C1x en C2x boten is een reglement opgesteld. U vindt dit reglement op de pagina Reglement van Orde.

Wilt u meer informatie over Coastal Rowing bij de Koninklijke, neemt u dan gerust contact op met de Coördinator Coastal Rowing via neieor.siraterces.[antispam].@knzrv.nl.

 

Coastal coxboxen en verlichting

Coxboxen

De Coastal C4-en hebben allen een eigen coxbox en deze liggen in het hok van de loods, eerste deur links. Coxboxen worden ALTIJD na gebruik aan de opladers gelegd.

De blauwe (HONG KONG), gele (VICTORIA) en rode (THONON-LES-BAINS) coxbox liggen aan de lader links in het hok op de plank. De coxbox van de Monaco staat rechts op het werkblad aan de lader.

LET OP: als de coxbox aan de lader ligt is deze UIT; zo niet, dan wordt de coxbox NIET opgeladen.

Zie foto’s voor nadere toelichting.

 

coxboxen-coastal

Coxboxen aan de laders links in het hok van de loods op de plank. Aan de lader zijn de coxboxen UIT.

 

coxbox-monaco

Coxbox van de Monaco staat rechts op de werkbank aan de lader. Aan de lader is de coxbox UIT.

 

 

Verlichting

De Coastal C4-en hebben allen een houder achter/aan de stuurstoel voor de NAVISAFE verlichting. Alleen de goedgekeurde NAVISAFE verlichting wordt gebruikt. De NAVISAFE verlichting bestaat uit een lichtbron en 3 verlengstukken en worden opgeborgen in het daarvoor bestemde opbergzakje. De verlichting gaat aan door aan de lichtbron te draaien en gebruikt 4 AA batterijen.

De NAVISAFE verlichtingen hangen meteen rechts aan haken in het hok, eerste deur links in de loods.

Zie foto’s voor nadere toelichting.

 

verlichting-coastal-c4

NAVISAFE verlichting, rechts in het hok van de loods in de daarvoor bestemde opbergzak.

 

navisafe1

NAVISAFE verlichting bestaat uit een lichtbron en 3 verlengstukken. De verlichting gaat aan door aan de lichtbron te draaien.

 

houder-verlichting-coastal-c4

NAVISAFE houder Coastal C4.

 

 

houder-verlichting-victoria

De NAVISAFE houder van de Victoria wordt bevestigd aan de boot met een zuignapsysteem. Zorg voor een vochtige ondergrond, duw de nappen op de boot en zet vast door de hendels rechts en links naar beneden te duwen.

 

houder-verlichting-hong-kong

De NAVISAFE houder van de Hong Kong is vastgemonteerd op de boot.