Voor het weergeven van de Facebook widget dient u de 'overige cookies' te accepteren via uw cookie instellingen.

Vraag&Aanbod

Toerroeien 2

Toerroeien

Toerroeien is populair in Nederland. Op de website van TOER! zijn talloze toertochten in binnen- en buitenland te vinden.  Ook de KNRB kent georganiseerde toertochten.

De roeiers van de Koninklijke zijn actief als het gaat om toerroeien. Zij doen jaarlijks mee aan de toer tijdens het Amsterdam Light Festival. Tijdens dit Light Festival (november – januari) organiseert Roeicentrum Berlage een twee uur durende roeitocht langs een aantal verlichte kunstwerken: de Water expositie. De tocht vaart over de Amstel, de grachten, langs het Centraal Station en weer via de Amstel terug naar Berlage. Een leuk evenement om met een groep te organiseren.

In Italië is de Vogalonga populair. De Vogalonga is een 32 kilometer lange roeiwedstrijd die sinds 1974 op eerste Pinksterdag (zondag) wordt gehouden in Venetië. De roeiwedstrijd over het Canal Grande is een protest tegen de vele vervuilende motorvaartuigen die de lagunestad dagelijks teisteren. De Vogalonga is al door veel leden van de Koninklijke geroeid en met veel plezier.

Tot slot de once in a life time Great River Race in Londen, 22 mijl met de stroom mee over de Theems rond de maand september.

Informatie

Wilt u meer informatie over toerroeien neemt u dan gerust contact op met de secretaris van de Roeicommissie via neieor.siraterces.[antispam].@knzrv.nl