Over de Philippine

pi1

De Philippine, kortweg de Pi, een prachtige, 16-meter lange mossel-aak uit het Zeeuwse dorpje Philippine, is het kroonjuweel van de Koninklijke voor de jeugd tussen de 14-17 jaar. In de weekenden wordt er gezeild op de Nederlandse meren. In de mei- en herfstvakanties wordt koers gezet richting de Waddeneilanden en in de zomervakanties zeilt de Pi naar bijzondere buitenlandse bestemmingen.

Naast deze tochten wordt de Philippine ook ingezet voor andere jeugdactiviteiten van de Koninklijke en daarbuiten. Kortom, het is een schip wat garantie biedt voor mooie zeiltochten en ontzettend veel gezelligheid!

De tochten op de Pi bieden een unieke ervaring op een groot zeiljacht: je leert zeilen hijsen, trimmen, reven en strijken, navigeren, koken en aanleggen. En tijdens het varen is er ook meer dan genoeg tijd voor het genieten van het weer en de bemanning, met een heerlijk muziekje op de achtergrond. Het jeugdzeilen op de Philippine voor iedereen toegankelijk, zelfs als je nog niet kan zeilen.

Als je nog onder de 14 jaar bent, heb je een voordeel: Je kunt wel mee op Pi weekend! Voor de Heintjes van de CWO-groepen is er een eigen Pi-weekend; beter bekend als het Pi Avontuur. En zo plannen we ook voor de verschillende Optimisten groepen een PI-weekend en een apart weekend voor de Laser en Feva zeilers. 

Lijkt het je leuk om een keer met de Philippine mee te gaan? Meld je dan aan voor één van onze tochten! 

De tochten & aanmelden

Kijk ook eens op onze Facebookpagina, Instagram of You Tube voor updates, foto’s en filmpjes!

 

Philippine op Social Media