Over de Philippine

pi1

De Philippine, kortweg de Pi, een prachtige, 16-meter lange mosselaak uit het Zeeuwse dorpje Philippine, is het kroonjuweel van de Koninklijke voor de jeugd tussen de 14-17 jaar.

In de weekenden wordt er gezeild op de Nederlandse meren. In de mei- en herfstvakanties wordt koers gezet richting de Waddeneilanden en in de zomervakanties zeilt de Pi naar bijzondere buitenlandse bestemmingen.

Naast deze tochten wordt de Philippine ook ingezet voor andere jeugdactiviteiten van de Koninklijke en daarbuiten. Kortom, het is een schip dat garantie biedt voor mooie zeiltochten en ontzettend veel gezelligheid!

De tochten op de Pi bieden een unieke ervaring op een groot zeiljacht: je leert zeilen, hijsen, trimmen, reven en strijken, navigeren, koken en aanleggen. En tijdens het varen is er ook meer dan genoeg tijd voor het genieten van het weer en de bemanning, met een heerlijk muziekje op de achtergrond. Het jeugdzeilen op de Philippine is voor iedereen toegankelijk, zelfs als je nog niet kan zeilen.

Als je nog onder de 14 jaar bent, kun je mee op het Heintjes weekend! Voor de Heintjes van de CWO-groepen is er een eigen Pi-weekend; beter bekend als het Heintjes weekend. En zo plannen we ook voor de Laser en Feva groepen een apart Laser/Feva weekend!

Lijkt het je leuk om een keer met de Philippine mee te gaan? Meld je dan aan voor één van onze tochten!

De tochten & aanmelden

Kijk ook eens op onze Facebookpagina, Instagram of You Tube voor updates, foto’s en filmpjes!

 

Philippine op Social Media