Informatie HEINTJES seizoen 2024

 Het inschrijfformulier vindt u onderaan deze pagina.

 

Beste ouders en Heintjes,

Het is bijna zover. Het komende Heintjes seizoen staat op het punt te beginnen. Achter de schermen lopen de voorbereidingen al. De data zijn gepland en de jeugdinstructeurs zijn bezig met hun opleiding. Het wordt dan ook de hoogste tijd voor het inschrijven voor komend seizoen. In deze mail staat de basisinformatie voor het komende jaar. Tevens is het mogelijk om in te schrijven.

Waarom ook alweer: De Koninklijke biedt een breed scala aan zeilmogelijkheden voor sportieve kinderen, met als doel hen spelenderwijs vertrouwd te maken met het water en hen op te leiden tot goede en sportieve zeilers. Veiligheid, plezier in het zeilen, samenwerken met anderen en onderling respect zijn hierbij belangrijke uitgangspunten.

GROEPEN 2024

De Heintjes kunnen zich opgeven voor de volgende groepen:

Groepje zwart optimist  

Deze groep is voor de beginnende jonge Heintjes. De kinderen leren op een veilige en leuke manier met de boot omgaan en eventuele angsten te overwinnen. 

 

Optimist groepen CWO 1 tot CWO 3  

3 groepen van de beginselen tot gevorderden manoeuvres  

Gevorderd zeiler (groepje groen) 

Deze groep gaat er een stap verder. De deelnemers worden opgeleid tot gevorderde allround zeilers, leren de optimist tot in de puntjes te bedienen, gaan ook onder begeleiding met andere boten varen zoals de RS-Feva en oefenen het wedstrijdzeilen  

RS-Feva CWO 1 tot CWO 3 

Een leuke vervolgstap op de optimist. Niet meer alléén, maar als een team van twee personen in de boot. Drie niveaus van de beginselen tot gevorderdenmanoeuvres 

Wedstrijd zeilen  

Het is mogelijk je op te geven voor het wedstrijdprogramma. Hierin is het mogelijk mee te doen op lokaal, regionaal en landelijk niveau. Indien jij jezelf hiervoor opgeeft wordt er contact met je opgenomen om samen met de instructie- en wedstrijd coördinator te bepalen wat het beste bij jouw ambitie en ervaring  past.  

planning 2024

In 2024 schrijven Heintjes zich voor het hele jaar in. Daarbij zijn de volgende data geprikt: 

Zaterdag 13 april   

Zwembad training 

Zondag 21 april   

Gezamenlijk aftrap met kids & ouders en bootjes keuring 

Zondag 19 mei, 26 mei, 2 juni, 9 juni, 16 juni, 23 juni, 30 juni,  

Reguliere les/ zeildata 

Zondag 7 juli    

Heintjes festijn 

Zondag 14 juli   

CWO afzeilen   

Zondag 1 sept, 8 sept, 15 sept, 22 sept, 29 sept en 6 oktober  

Reguliere les/ zeildata na de zomer waarbij 6 oktober de afsluitende dag is 

De zomer kampjes, waarvoor later in het jaar separaat ingeschreven kan worden staan vooralsnog gepland van 22-26 juli en 26-30 augustus. Hierover later meer.

ROL OUDERS

De vereniging en de Heintjes draaien op vrijwilligers. Naast een betaalde hoofdtrainer en jeugdinstructeurs die een vergoeding krijgen, wordt alles gedaan door vrijwilligers. Om deze reden wordt er verwacht dat alle ouders actief bijdragen. Daarbij maken we onderscheid in de volgende rollen: 

  • Ouder coördinator (Martijn en ???) 
  • Ouder (hulp) instructeurs (4 tot 5 per zeildag, Vaarbewijs 2 is een pré) 
  • Rescue (1 per zeildag)  
  • Beach (1 per zeildag) 
  • Bar bezetting (2 per zeildag)  
  • Coördinator bar (bevoorrading, kas etc.)  

De indeling zal gemaakt worden op basis van hetgeen jullie opgeven. Indien beide ouders actief willen zijn heel graag, want het is nogal een puzzel. Onderling ruilen kan maar wel even laten weten

BASIS AFSPRAKEN

Hierbij nogmaals een korte herhaling van de basis afspraken: 

Uiterlijk woensdag avond 

Ouders geven eventuele afwezigheid door via de App (nieuwe app waarover verderop in deze mail meer info) 

Op zaterdag 

De jeugdinstructeurs delen de lesplannen met de Ouder (hulp) instructeurs die is ingedeeld in de groep. 

8:30 

Ouder (hulp) instructeurs en rescue halen van de ribs. Jeugdinstructeurs zetten electro ribs klaar en leggen baantjes uit conform lesplan. 

8:45 

Voorbespreking instructeurs en hulpouders  

9.00 

Kids en ouder aanwezig. Ouders zetten bootjes op goede plek. Zorgen dat bootje compleet is en dat kinderen drinken, snack, zwemvest, petje, zonnebril en zonnebrand hebben en dat er nog even geplast is etc.  

9.15 

Welkomstboodschap door dag coördinator. Daarna start de les in groepjes met boot optuigen (kinderen zelf laten doen). Ouders kunnen helpen met rubberboten en steiger schrobben. 

9.45 

Eerste boten het water op. Coördinatie door jeugdinstructeur van de groep in afstemming met beach. Beach controleert op: insmeren, tonnetje met eten en drinken, mastklem checken, landvast uit de knoop.  

12.30 

Naar de kant. Direct nabespreken met groepje.  

12.45 

Kinderen worden overgedragen aan de ouders bij de tuintafel. 

 

Daarna aftuigen en opruimen. 

APP / AANWEZIGHEID

Met de ouders van de Heintjes wordt gecommuniceerd via onderstaande media:

Mail  

Dit soort aankondigingen en meer uitgebreide communicatie 

WhatsApp  

Voor het delen van leuke informatie, afstemming onderling, delen foto’s etc. NIET VOOR AFZEGGINGEN ETC 

SPOND 

Hiervoor worden jullie uitgenodigd zodra het seizoen start. Via deze app zijn de gegevens van de ouders per kind altijd beschikbaar voor de instructeurs en hulp ouders en kunnen de ouders (uiterlijk woensdag) afwezigheid aangeven.  

VEILIGHEID

Veiligheid staat altijd voorop bij de Heintjes. Veel van de jeugdinstructeurs zijn CWO gecertificeerd of in opleiding hiertoe onder toeziend oog van een CWO gecertificeerde hoofdopleider. Zij geven de instructie naar beste inzicht en vermogen, in overeenstemming met de daarvoor geldende normen, eisen en gebruiken. 

Wij verwachten van alle Heintjes & Heinen jeugdzeilers dat zij gezond zijn, kunnen zwemmen (minimaal zwemdiploma B) en voldoende verzekerd zijn. Het gebruik van zwemvesten gedurende de gehele dag is verplicht tot het einde van de les.

NIEUWE HEINTJES

Indien jullie nog potentiële nieuwe- Heintjes kennen willen we jullie vragen om ervoor te zorgen dat zij in contact komen met Paul, Doortje of Martijn. Zij kunnen natuurlijk een keer komen kijken en meevaren ter kennismaking. 

INSCHRIJVEN SEIZOEN 2024

Onderaan deze pagina staat het inschrijfformulier voor het zeilseizoen 2024 bij de Heintjes.  

 

Namens het opstartend en coördinerend team dat op jullie betrokkenheid rekent,

met vriendelijke groet,  

Paul van der Pol

Martijn Scheijde

Doortje Dissel

Mark Schuurman

 

Inschrijfformulier Jeugdzeilen HEINTJES 2024

Door het invullen van dit formulier meldt u uw zoon/dochter aan voor het Jeugdzeilen HEINTJES 2024. In onderstaande lijst kunt u aangeven wat uw wensen zijn. Maakt u graag gebruik van een bootje van de Vereeniging, brengt u uw eigen bootje mee en wenst u een ligplaats, neemt uw kind deel aan de Combiwedstrijden, enzovoort. Het is belangrijk onderstaande lijst volledig in te vullen. 

Gegevens ouder en kind

Bootstalling of Boothuur

Instructie en wedstrijden

* Indien wordt aangemeld voor de groep WEDSTRIJDEN wordt binnenkort contact opgenomen voor verder overleg.  

Inzet ouders tijdens de instructiedagen (verplicht)

 

Naast de kosten voor de verschillende onderdelen wordt aan alle Heintjes een bijdrage berekend. Deze Heintjesbijdrage bedraagt dit jaar €107.

Mocht u vragen hebben dan kunt u contact opnemen met Martijn Scheijde: edjiehcs.m.[antispam].@gmail.com.

Houd u er rekening mee dat voor deelname aan het programma lidmaatschap van de KNZ&RV verplicht is voor zowel kind als ouder. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met het secretariaat van de KNZ&RV via telefoonnummer 02 94 26 15 40 of door een mail te sturen aan taairaterces.[antispam].@knzrv.nl.