Zeilen

Alsof het samenvalt: mooi weer en we mogen weer! We gaan weer zeilen.

J/70

De laatste twee J/70’s zullen snel te water gaan zodat we de hele vloot weer klaar hebben voor afschrijving. De adoptie teams hebben werk verricht aan de boten en bootsman Eric heeft drie masten en een giek opnieuw in een UV-coating gezet. Later deze week volgt bericht hoe de trainingsindeling wordt ingedeeld. Degenen die zich nog niet hebben opgegeven voor training en/of instructie doe dat snel bij neliez.[antispam].@knzrv.nl . En denk allen aan de J/70 bijdrage zover dat nog niet is opgegeven.

CLUB LASER

Er is een nieuwe club Laser bijgekomen! Voorzien van zowel radiaal als een vol tuig. Gedoopt met bootnummer 207.

Op de dinsdagavonden wordt er Laser gezeild onder coördinatie van Stefan Coronel en getraind onder leiding van Willem Geesink. Bij meer belangstelling zullen we een tweede avond voorzien van instructie. Aanmelden ook bij neliez.[antispam].@knzrv.nl


ONDERLINGE WEDSTRIJDEN

Voorlopig zullen we op de zondagen een baantie uitleggen waar onderlinge potjes gezeild kunnen worden. Typisch wordt er om 12.00 uur gestart met Draken en J/70’s en gebruik gemaakt van onze zeer coole robotboeien. Deze zullen op VHF kanaal 77 de starttijd aftellen van 3, 2, 1 minuut naar start. Eén van de startlijn boeien heeft ook geluidssignaal met een toeter.

zeilen1

 

ALLIANCE REGATTA

Deze week start de Alliance Regatta in Medemblik (voorheen wel bekend als SPA dan wel Delta Lloyd Regatta). Een team van de KNZ&RV onder leiding van Jacques Kellerman zal daar een baan starten. Een topsport event in de bubbel is al toegestaan. Per 5 juni op de verenigingen alleen nog onderlinge wedstrijden.

De Zeilcommissie