Voor het weergeven van de Facebook widget dient u de 'overige cookies' te accepteren via uw cookie instellingen.

Corona en Zeilen

seinvlaggen-cg1-i-will-stand-by-to-assist-you-001

Update zeilen na 1 juli

Met de hoop gedurende het seizoen alleen maar méér te mogen zijn we door dit ‘corona seizoen’ heen gelaveerd. De meest recente persconferentie van 28 september laat ons echter weer een pas op de plaats doen.

We hebben dit jaar slechts één kampioenschap, dat van de ORC 4, kunnen varen onder strenge corona maatregelen. Alle overige evenementen zijn gereduceerd tot onderlinge club wedstrijdjes met een aantal invités. Mooie evenementen als het ONK Draak en het Eredivisie Zeilen konden helaas niet door gaan. Gelukkig hebben we onderling wel gevaren!

Het seizoen loopt ten einde en er rest ons een aantal (winter-)trainingen en het (O)NK J/70 van vrijdag 23 tot en met zondag 25 oktober aanstaande. Vooralsnog laten we deze doorgaan onder strenge corona regels waaronder ook de ORC4 heeft gevaren. Hierbij telt ook mee dat de haven zelf weinig activiteiten meer heeft. Uiteraard zijn de corona richtlijnen en de Veiligheidsregio leidend mochten er in de komende periode nog aanpassingen doorgevoerd worden.

Marc van Bemmel,
Commissaris Zeilen

 

 

j70-op-de-trailer-3-001

Spelregels Zeilen

Er mag weer gezeild worden met volledige bemanning en er mogen weer wedstrijden worden georganiseerd. Eindelijk!

Voor zeilers van alle leeftijden geldt dat zij ‘normaal’ mogen sporten. Dit betekent dat tijdens trainingen en wedstrijden géén 1,5 meter afstand gehouden hoeft te worden. Ook zijn per 1 juli wedstrijden, competities en evenementen weer toegestaan.

Dit geldt tijdens het sporten, en voorafgaand en na afloop van het zeilen moeten de zeilers wél 1,5 meter afstand tot elkaar te houden, dus in ook de kleedruimtes, in de Pampusbar, Sociëteit en parkeerterrein etc. Dit geldt voor 19 jarigen en ouder.

Voor het varen met de J/70’s hanteren we de volgende spelregels:

  • Afschrijven via 'Boot Reserveren' via de website of Koninklijke app (downloaden via apple of play store).
  • Sleutels bij de havenmeesters.
  • Indien er (nog) geen J/70 bijdrage betaald is kan de huur ook bij de havenmeesters worden betaald.
  • Meld verlies en schade in Boot Reserveren of bij de havenmeester, zodat de volgende ook een complete boot heeft!
  • Gebruik alleen de standaard sets zeilen. De wedstrijdzeilen zijn alleen voor gebruik bij wedstrijden tegen een huur vergoeding.
  • Op de steigers geldt natuurlijk de 1.5 m afstand
  • Houd je aan de algemeen geldende corona regels m.b.t. afstand en hygiëne

Veel plezier!!

corona-posters-juli-2020