Voor het weergeven van de Facebook widget dient u de 'overige cookies' te accepteren via uw cookie instellingen.
Coronavlag 1.5m Noordkop

Corona en Jeugd

Met de aangepaste maatregelen van de Rijksoverheid van afgelopen 21 april mogen we met de jeugd weer gaan trainen vanaf zaterdag 2 mei! Het is van groot belang dat we er met zijn allen voor zorgen dat dit goed en helder verloopt. En daarom dan ook een aantal spelregels voor de komende tijd.

Hieronder zijn de meest recente afspraken met betrekking tot het voorkomen van de verspreiding van het Coronavirus. Wij verzoeken jullie vriendelijk om kennis te nemen van de inhoud van de documenten en deze na te leven.

Goedgekeurde protocol Veiligheidsregio (versie 12 mei 2020) Plan van aanpak Jeugdzeilen KNZ&RV 2.0 uitbreiding Laser Volwassenen
Handleiding - in de praktijk Coronaprotocol Jeugdzeilen KNZ&RV - In de Praktijk

 

 

 

 

01-team-muiden-tanktops-001-44306234871-o

Samenvatting

Na een tijd van niet sporten en weinig sociale contacten mag de jeugd t/m 12 jaar en jeugd van 13 t/m 18 jaar, weer gaan sporten in georganiseerd verband. Weliswaar met restricties.

 • We kunnen alleen met 1-mansboten varen
 • en moeten ons houden aan het goedgekeurde Plan van Aanpak Jeugdzeilen (zie hierboven)
 • De jeugd die normaal gesproken in de RS Feva vaart, kan gebruik maken van de club Lasers met een 4.7 zeil.
 • 1 instructeur per RIB's > zie Corana en RIB

START TRAINING

De Koninklijke heeft toestemming van de gemeente Gooise Meren gekregen om met de Optimisten en Lasers te trainen in georganiseerd verband. We doen dit vanaf zaterdag 2 mei 2020. We starten met de Laser wedstrijd en gevorderde Optimisten (groep Groen). Later zullen de jeugd uit de Feva en de beginnende Optimistzeilers aansluiten. Een programma daarvoor volgt zo snel mogelijk.

TIJden

Om het aantal personen op de Noordkop zo gering mogelijk te laten zijn hebben we strikte trainings- en starttijden voor de trainingen ingesteld.

Na het optuigen gaan de groepen zo snel mogelijk het water op om ruimte te maken voor de volgende groep(en).

De gemeente heeft aangekondigd te controleren dat er niet buiten de aangegeven blokken wordt getraind. We houden ons hier dus strikt aan.  

Rooster 

zaterdag

zondag

maandag

dinsdag

woensdag

donderdag

vrijdag

Heintjes / Opti beginners

 

10:00 - 13:30

 

 

 

 

 

Optimist Groen

 

09:00 - 17:30

 

 

14:00 – 18:00

 

 

Laser Wedstrijd

09:30 – 18:00

09:30 – 18:00

17:00 –  20:00

17:00 –  20:00

17:00 –  20:00

17:00 –  20:00

17:00 –  20:00

Laser (Feva)

 

10:30 – 14:30

 

 

 

 

 

Hoe kom je naar de club?

 • De Jeugd komt als dit mogelijk is zelfstandig op de fiets naar de club.
 • Moet er gebracht & gehaald worden dan gebeurt dit zoveel mogelijk door 1 ouder/verzorger per persoon zónder broertjes, zusjes vriendjes etc.
 • Na het afzetten van de kinderen vertrekken de ouders weer van het haventerrein.
 • Ophalen gebeurd uiteraard op dezelfde wijze.

Toegang Noordkop

De Noordkop is tijdens trainingsmomenten opgedeeld in twee delen en enkel te gebruiken door ingeschreven jeugdzeilers, instructeurs en aangewezen walouders (aanmelden kan).

NB inschrijving betreft de reguliere inschrijving voor jeugdzeilen in de instructie- of wedstrijdgroepen van de Optimist, Laser of RS Feva klasse, zoals verzocht begin dit jaar. Meer uitleg staat onder aan deze samenvatting.

OPtuigen en te water laten

 1. Het terrein rondom de Noordkaap (clubhuis op Noordkop) bij de Optimisten rekken, is alleen toegankelijk voor onze jongste zeilers (t/m 12 jaar), instructeurs en ingedeelde walouders. Hier worden de Opti’s opgetuigd in de aangegeven vakken. De kinderen doen dit zoveel mogelijk zelfstandig. De Optimisten gebruiken de trailerhelling aan het IJmeer.
 2. Het terrein bij de Vechtsteiger is alleen toegankelijk voor Laserjeugd en instructeurs. Hier worden de Lasers opgetuigd in de aangegeven vakken. De jeugd doet dit zelfstandig. De Lasers gebruiken de trailerhelling aan de Vecht. De boten worden 1 voor 1 te water gelaten en de trolleys gestald aan de rechterzijde van de helling in de parkeervakken. Op dit terrein geldt de 1,5 m afstand voor deze jeugdzeilers van 13 t/m 18 jaar.

Draag je 'TEAM KNZ&RV' tanktop!

Om goed overzicht te houden op de Noordkop moeten alle jeugdzeilers de donkerblauwe Team KNZ&RV tanktop dragen. Deze zijn te koop voor €12,50 als je deze nog niet hebt.

Instructeurs en walouders dragen een geel hesje dat voorafgaand aan de training wordt uitgereikt.

Faciliteiten op de Noordkop

 • We mogen geen gebruik maken van de Noordkaap.
 • De zeilers zullen omgekleed naar de club moeten komen.
 • Voor hoge nood is er 1 toilet beschikbaar dat dagelijks gereinigd wordt. 
 • Er wordt geen catering verzorgd op de Noordkop. Zorg dus voor eigen eten & drinken dat hygiënisch en waterdicht verpakt is.

Naleving regels

Het bestuur is erg blij dat we in deze tijd de havens van de Vereeniging kunnen openhouden. Dit staat of valt bij de wijze waarop wij als leden omspringen met de ons geboden ruimte. Strikte naleving van het Coronaprotocol Jeugdzeilen KNZ&RV wordt dan ook verlangd.

Op trainingsdagen zijn de walouders, instructeurs en de havenmeesters belast met het toezicht hierop. Zij zijn te herkennen aan gele hesjes. Volg hun aanwijzingen ten alle tijden op.

Inschrijven voor het jeugdzeilen

De trainingen en instructie staan alleen open voor jeugdleden die zich hebben ingeschreven via het leden gedeelte van de site www.knzrv.nl 

 • log in onder de naam van het jeugdlid.
 • Ga via “mijn instellingen” naar “mijn groepen”
 • vink hier de groep aan waarin je gaat zeilen dit jaar.
 • Voor nieuwe aanmeldingen en jeugdleden zonder account of als je je logingegevens niet kent, neem contact op met het secretariaat taairaterces.[antispam].@knzrv.nl 

Ook geef je via de website op of en welke boot je op de Noordkop wilt stallen komend seizoen. Je kan dit via deze link doorgeven.

TOT SLOT

Lees alle drie de hierboven gegeven docuementen secuur door:

We gaan ervan uit dat de ouders de regels van te voren met hun kinderen zullen bespreken. 

Het spreekt voor zich dat de zeilers of gezinsleden van de zeilers geen koorts of enige ziekteverschijnselen mogen vertonen die zouden kunnen wijzen op een besmetting met het coronavirus.

Voor vragen kun je contact opnemen met Paul van der Pol (06-2420 7070) of via e-mail naar neliezdguej.[antispam].@knzrv.nl

Hartelijke groet,
De jeugdcommissie