DE GOLF-TAFEL

In een eerder artikel onthulde de nieuwe Golf-commissie het ambitieuze plan om in de competitie tussen de 4 sociëteiten, “De Groote Industriële Club”, “De Witte” en “de Maas “, dit jaar i.t.t. vorige jaren niet als laatste te eindigen, maar als één-na-laatste. Ambitieus, want het brengt ons automatisch op het podium als nummer drie. Tot dat doel zijn we begonnen om golfende leden die nog niet op mailinglijst stonden op te roepen zich alsnog te melden. En dat leverde inderdaad enkele nieuwe teamleden op. De lijst is niet definitief en nieuwe spelers zijn zeer welkom.
De volgende stap bestond uit het organiseren van een Muiden Golfdag op de “De Goyer” op 28 maart.; er waren 16 plaatsen beschikbaar en dat aantal werd ruim gehaald. Het was mooi weer en de scores veelbelovend: de laagste lag rond de 23 stableford-punten en de winnaar werd uiteindelijk Bart Honig die, ex aequo met Jan van Gool, met 36 punten was geëindigd. Bovenal bleek de stemming vrolijk en dat beloofde veel voor de eerste ontmoeting op “De Rijswijkse” waar “De Witte” zijn dag had georganiseerd. Wederom mooi weer, maar helaas eindigde de Koninklijke wederom als als laatste. Dit vereist enige uitleg: de eindscore per sociëteit wordt bepaald door de beste drie scores én de slechtste twee scores per team. Helaas konden we dit keer niet over een aantal van onze sterkste spelers beschikken en dientengevolge lagen de twee laagste scores ver beneden de laagste score van 23 die op de Goyer was behaald. Dat zal de volgende keer anders moeten.

Op 14 juni volgt de volgende ontmoeting op de Amsterdamse Golf Club, te organiseren door de Industrieele Groote Club. En dat betekent tegelijkertijd het 4e lustrum van de ISG. Het is zaak dat daar onze sterkste spelers aantreden en de Commissie rekent er op dat die zich zonder terughoudendheid zullen melden.

De Golf-commissie
Peter Koster
Theo van Maaren

 

golf

Theo van Maaren, lid van de Golf-commissie, rijkt de eerste prijs uit aan Bart Honig (zonder das).