Grand Prix der Stadt Enkhuizen

De wedstrijdzeilers in de Draken klasse zeilen een serie van drie wedstrijden onder auspicien van de Nederlandse Draken Club; 'Grand Prix der Stadt Enkhuizen' in Muiden bij de Koninklijke. De zeilers strijden in deze serie voor de 'Grote Prijs der Stadt Enkhuizen'.

Voor informatie en inschrijven kijkt u bij de Nederlandse Draken Club.

Benelux Trophy 2020

The four events Brugse Zotte, Open Belgium Championship, Tune-Up (Zuiderzee Regatta) and Open Dutch Championship are part of the ‘Benelux Trophy’.

Make sure you are entered in all four events. Race for the title best team of ‘de lage landen’ and win the prestigious ‘Benelux Trophy’:
www.dragonclass.nl 
www.belgiandragons.be 

 

19-004684-knzrvmuiden 2

Draken Grote Prijs der Stad Enkhuizen

Geschiedenis

De succesvolle samenwerking met de Nederlandse Draken Club tijdens de eerste Whitsun Trophy in 1999 heeft er toe geleid dat de Koninklijke sindsdien vier wedstrijdweekenden in het voorjaar organiseert, goed voor 20 à 30 starts. In 2003 werd het succes van de serie mede gewijd aan 'de huisvesting van het Drakencentrum te Muiden'.

Vanaf 2003 wordt gestreden om de vermaarde trofee: De Grote Prijs der Stad Enkhuizen. Deze wisselprijs, een monumentaal zilveren scheepsmodel van de 'Santa Maria' van Christopher Columbus, werd tijdens een ontvangst in het oude stadhuis van Enkhuizen in 1947 door de burgemeester aan de Koninklijke geschonken, ter gelegenheid van haar 100ste verjaardag. Deze spectaculaire prjis was bestemd voor de winnaar van de race op de eerste wedstrijddag van de Drakenklasse tijdens de Flevo Race.

Het massief zilveren scheepsmodel werd in 1991 voor de laatste keer uitgereikt. Het jaar daarna zijn de Draken uit het programma van de Flevo Race gehaald. De prijs verhuisde naar de wedstrijden van de Drakenweekenden bij de Koninklijke in Muiden. In 2008 onthuldde het jaarverslag dat de vermaarde trofee een naamsverandering had ondergaan.

De wedstrijdseries gaan nu door het Drakenleven als de Grand Prix der Stadt Enkhuizen en de trofee als de 'Grote Prijs der Stadt Enkhuizen'.

 

Bron Geschiedboek Koninklijke Nederlandsche Zeil- & Roeivereeniging 1847-2012