Informatie jeugdzeilen 2020

Tijdens de wintermaanden is de Jeugdcommissie druk bezig geweest om het zeilseizoen 2020 in goede banen te leiden; zoals de planning van de trainingen, leuke wedstrijden, de indeling van de verschillende groepen zeilers en welke leuke/goede instructeurs en trainers goed passen. Dit alles zodat iedereen komend seizoen weer veel zeilplezier kan beleven op de Noordkop van de Koninklijke te Muiden. Hieronder volgt een update:

plannen & planning 2020

Het overzicht met data van alle trainingen, kick-off, zwembadtraining, wedstrijden, Pi-weekenden en zeilkampen staat op de website onder:

Kalender Jeugdzeilen

Noteer ook alvast (als deelnemer en/of vrijwilliger):

Veel goede dingen blijven hetzelfde, maar er zijn ook nieuwe plannen om het jeugdzeilen nog leuker en aantrekkelijker te maken.

Wat blijft

plezier

Elke zondag met veel plezier in je bootje stappen samen met je zeilvrienden! Naast de trainingen/instructies werken we aan een aantal nieuwe walactiviteiten zodat we kunnen garanderen dat er zondag, weer of geen weer, altijd een activiteit is voor de zeilers.

KICK-OFF 

Op zaterdag 28 maart trappen we het nieuwe trainingsjaar af tijdens de Kick-off met een beroemde zeiler (m/v) als gast. Hier zal de Jeugdcommissie haar plannen helder presenteren aan de zeilers én hun ouders. Ook de planning van het seizoen en van de zeil-zondagen komt aan de orde. Mis het niet!

Zwembadtraining

De zwembadtraining is op zondag 5 april voor alle Optimisten zeilers bij de Zandzee in Bussum.

Bootjeskeuring

De Bootjeskeuring op de Noordkop op zondag 10 mei. Voor aanvang van de eerste instructie-zondag worden voor de veiligheid alle bootje nagelopen. Missende spullen kunnen ter plekke worden aangeschaft. Zo kan iedereen zonder vertraging aan de eerste instructie beginnen. Als voorbereiding kun je alvast de Checklist Bootjeskeuring doornemen.

19-027790-knzrvmuiden

Wat is nieuw

INSTRUCTIE HEINTJES START NÁ DE MEIVAKANTIE: EERSTE ZEILDAG 17 MEI

Voor de Heintjes (Optimist CWO-groepen) Grijs, Rood en Blauw. We starten voor de (relatieve) beginners wat later in het seizoen. Het is dan minder koud en dat maakt het een stuk leuker. De CWO-certificering zal gebeuren tijdens een tweetal zomerkampen. Tijdens de instructies op de zondagen wordt gefocust op ervaring opdoen en met lol in de boot stappen samen met de andere zeilers.

PAASKAMP wedstrijdzeilers (VR 10 T/M ZO 13 APRIL)

Voor de wedstrijdzeilers van de Optimist Groen-Combi-Landelijk, Laser Wedstrijd en Feva Wedstrijdgroepen. Om goed voorbereid en met enige routine aan het nieuwe seizoen te beginnen, starten de meer ervaren zeilers in het Paasweekend met zeilen. Zij maken dan ook kennis met een aantal nieuwe trainers die we geselecteerd hebben. Doel van het wedstrijdzeilkamp is om de leerdoelen voor het komende seizoen helder te krijgen en dit samen met de trainers en teamgenoten in een plan zetten.

ZOMERZeilKAMPEN

Komend jaar gaan we twee zomerzeilkampen (vijf dagen in zowel week 28 als week 33) organiseren voor:

  1. De Heintjes CWO instructie en CWO-diploma’s. Deze zijn ook toegankelijk voor jeugdleden (niet-Heintjes) en beperkt toegankelijk voor niet-leden (met en zonder eigen Optimist).
  2. Alle Wedstrijd Jeugdzeilers die meer willen trainen en/of kennis willen maken met andere onderdelen van de watersport. Dus naast zeilen veel waterfun!

Voor meer informatie over het jeugdzeilen neem dan per e-mail contact op met de Jeugdcommissie.