Jeugd 2021

In het vooruitzicht dat we in dit jaar de Coronamaatregelen langzaam achter ons kunnen laten hopen we dit jaar een fantastisch zeilseizoen voor de jeugd en hun ouders te kunnen organiseren.

Om dit goed te kunnen faciliteren heeft de vereniging flink geïnvesteerd. Er zijn vijf extra instructie Optimisten aangeschaft en er zullen nog twee RS Feva’s en één Laser volgen. Ook zijn er vier kleine Ribs met elektromotor voor de Optimist instructie gekocht. De Noordkaap wordt op dit moment verbouwd zodat we beschikking krijgen over twee grote kleedkamers en extra toiletten.

Ook de kalender begint langzaam vorm te krijgen. Zie daarvoor ook de website van de Koninklijke. Een aantal activiteiten wil ik bij deze graag in het bijzonder onder de aandacht brengen:

De Pi heeft weer een volle kalender met prachtige tochten in binnen- en hopelijk ook buitenland. Voor de zeilers in Feva en Laser zijn er speciale weekenden maak hier gebruik van en ontdek de Pi als fantastisch zeilende vakantiebestemming zonder je ouders (;-).  

Onze Lasergroep gaat een start maken in de J70! Van 1-mansboot naar 4 of 5 in de kuip zal een hele overgang betekenen. Het trainen is al in de winter begonnen en de eerste wedstrijden zijn gepland. Veel succes!

De grote Feva-groep die afgelopen seizoen vanuit Muiden gevaren heeft, geven we een impuls door twee clubboten in te gaan zetten. Optimistzeilers die willen kennismaken met de Feva krijgen op deze manier een laagdrempelige instapmogelijkheid. Bij voldoende animo zullen we bij de zeilkampen ook instructie in de RS Feva gaan geven.

Tot slot voor onze jongste jeugd in de Optimist geven het succes van de zomerkampen van vorig jaar een vervolg en bereiden we het aantal in de zomervakantie uit naar vier. Zowel de eerste en laatste weken van de zomervakanties Noord en Midden. Meer informatie volgt snel maar interesse kan al kenbaar gemaakt worden via een mail naar neliezdguej.[antispam].@knzrv.nl.

Op de website staat de volledige jeugdagenda.

Tot snel op de Noordkop
Paul van de Pol, Commissaris Jeugd