Jeugdzeilen

Start seizoen

Ondanks het feit dat de zomer dit jaar lang op zich heeft laten wachten is het jeugdzeilen op de Noordkop inmiddels op volle sterkte gestart.

We hebben afgetrapt met een 3 daags zeilkamp voor de meer gevorderde Optimist en Fevazeilers in de Meivakantie. Hier is onze hoofdtrainer Han Beverwijk ook gestart met de opleiding van onze clubtrainers en hebben we kennis gemaakt met de CWO instructeurs die onze zomerkampen gaan leiden.

jeugd1 jeugd2

Het laatste weekend van de meivakantie zijn ook de beginnende optimist zeilers gestart met hun seizoen. Traditioneel met de bootjeskeuring op zaterdag en de eerste instructie op zondag.

jeugd3

We ontvangen dit jaar ruim 30 startende zeilers op de zondagochtend. Daarmee is het materiaal van de club (Optimisten en RIB’s) volledig bezet en zitten we voor beginnende zeilers dus vol. Nieuwe aanmeldingen plaatsen we op een wachtlijst en we proberen een groep te laten varen op zondagmiddag, zaterdag of woensdagmiddag.     


Trainen in Workum en Breskens

Door de beperkingen van Corona hebben de wedstrijdzeilers in de Optimist nog nauwelijks ervaring kunnen opdoen met het zeilen op ander water dan met Markermeer. Daar is tijdens het Hemelvaartsdag- en Pinksterweekend verandering in gekomen. Tien Heintjes zijn naar Workum gegaan om daar te trainen met Mick Hagoort (Clubtrainer Optimist) en Han Beverwijk. Het is een onvergetelijke ervaring geworden en toevallig waren er nog een aantal andere verenigingen aan het trainen .

jeugd4 jeugd5

Het Pinksterweekend zijn we te gast geweest bij de WSV Breskens waar de Delta-Combi op het programma stond. De eerste ervaring met het zeilen op stromend water. Ook hier een aangepast programma ivm corona.

jeugd6

In Muiden traint de Laser jeugd inmiddels stug door met de J/70 en dat leidt soms tot spectaculaire beelden.

jeugd7 jeudg8


Tochten PI een groot succes

Dit jaar is het seizoen van de PI gelukkig goed gestart. Met inmiddels alweer 4 goed gevulde tochten in het logboek. Er is een nieuwe groep jeugd opgestapt die onder leiding van het OT onvergetelijke zeilavonturenopdoet.

jeugd9 jeugd10


Goed nieuws

Zoals iedereen weet gaat Nederland weer langzaam open en terug naar normaal. Het kabinet heeft besloten dat er vanaf 05 juni weer in competitie verband gesport mag worden door jeugd onder 18 jaar. Voor de Koninklijke betekent dit dat de Combi-Wedstrijden voor Optimist Laser en Feva in het weekend van 26 en 27 juni door zullen gaan. We verwachten veel zeilers en hebben daarom veel vrijwilligers nodig om alle kinderen en ouders te begeleiden. Meldt je aan bij de coördinator van de zeilgroep van je zoon of dochter.


Zeilkampen

Vergeet niet in te schrijven voor 1 van de zeilkampen op de Noordkop deze zomer.  https://www.knzrv.nl/zeilkampen 


De Jeugdcommissie