Nieuws van de Roeicommissie

Opleidingen
Nu het voorjaar echt dreigt te beginnen, gaan we ook weer starten met een nieuwe reeks van roeiopleidingen. De plannen worden afgerond, de instructeurs vastgelegd en de teksten voor website en ledenmailing fijngeslepen. Binnenkort meer informatie op de website en in uw mailbox. Mirella, Nicole en Margot zijn er druk mee om dit voor elkaar te krijgen.

Afroeicommissie
Om ons roeiproef en bekwaamheden systeem, waarbij alle roeiers een kwalificatie hebben en alle boten ook, verder te implementeren is er een afroeicommissie ingesteld die op een aantal momenten beoordeelt of roeiers die daarvoor in aanmerking komen een hogere kwalificatie kunne verkrijgen en daarmee het recht op een andere (lastigere) boot. De beoordeling zal plaatsvinden op het water en de betreffende roeiers roeien dan voor, zoals dat zo mooi heet. Na het behalen van de proef wordt de kwalificatie in My Fleet aangepast. De leden van de Afroeicommissie zijn Hanny tempert, Sophie Flier en Harald Kruithof. Overigens worden het aanbod van de opleidingen afgestemd op de te behalen proeven. Nadere informatie hierover volgt nog per email. 

Slag bij Pampus
Op 13 April as onze eigen Pilot Gig wedstrijd. De eerste in de reeks van de Strijd om het Nederlands Kampioenschap gig roeien. Het programma (onder voorbehoud van wijzigingen) is als volgt:

11:00 uur - boten te water
12:00 uur - ontvangst 
13:00 uur - palaver
13:30 uur - start klaarmaken dames
13:45 uur - massastart dames
15:15 uur - start klaarmaken heren
15:30 uur - massastart heren
16:30 uur - boten uit water
17:00 uur - prijsuitreiking, BORREL-FEEST-MUZIEK en aansluitend diner
20:30 uur - laatste ronde

Zoals altijd hebben we nog handjes nodig om dit weer in goede banen te leiden. Dus heeft u nog een paar uurtjes over, laat het weten aan Pieter Volker of Elise de Lange. Zij zijn blij met alle hulp die ze kunnen krijgen en het is natuurlijk fantastisch om alle Nederlandse teams tegen elkaar te zien strijden op ons thuiswater.

Royal Pampus Cup
20 april zijn wij de gastheer voor de 1e wedstrijd Coastal Rowing die meetelt voor het NK. Onder auspiciën van de KNRB zal hier een prachtige wedstrijd gevaren worden op de woeste golven van het Markermeer. Het exacte programma volgt binnenkort op onze website, maat het belooft een dag vol spektakel te worden. Dit jaar vaart voor het eerst (en wij hebben de primeur) een veld van Coastal skiffs mee. Ook voor deze wedstrijd geldt dat er nog ruimte is om een helkpende hand onderdak te beiden. Neem svp contact op met Pieter Volker of Jacqueline Lambert. 

Samenstelling Roeicommissie
De roeicommissie neemt steeds meer taken op zich en gelukkig wordt dat gedaan door bijzonder enthousiaste en gedreven mensen. Sinds enige tijd hebben we weer twee nieuwe leden die het rolbankroeien en het Coastal roeien vertegenwoordigen. Roeland Houtman heeft de taak van Coördinator Rolbankroeien op zich genomen en Laurien Vermulst is Coördinator Coastal Rowing. Wij zijn bijzonder blij met deze toevoegingen en wensen beide heel veel succes en ook plezier toe. De roeicommissie bestaat nu nu uit de volgende personen:

Caroline van den Ende 
Coördinatie Pilot Gig Rowing
Roeland Houtman    
Coördinatie Rolbankroeien
Harald Kruithof              
Coördinatie Coastal Rowing
Jacqueline Lambert 
Communicatie / Secretariaat
Mirella Marks      
Opleidingen en instructie
Marcel Revet       
Commissaris Roeien  
Laurien Vermulst 
Coördinatie Coastal Rowing
Pieter Völker 
Coördinatie wedstrijdroeien