Michiel Poulie en Laurien Vermulst winnaars Koninklijke Ergo Challenge Klassement

Helaas nog steeds geen roeiwedstrijden, dus dan maar de uitdaging proberen te vinden op de roeimachines. Dit jaar organiseerde de roeicommissie het klassement Koninklijke Ergo Challenge bestaande uit 4 wedstrijden, resp. 1000, 2000, 4000 en 6000 meter. Lees alles over het klassement hier en het klik naar het onlangs geplaatste nieuwsbericht met de bekendmaking van de winnaars.

KNZ&RV wint meerdere races Head of the Dart

Een roeiwedstrijd van Totnes naar Dartmouth maar dan vanaf het clubterras in Muiden op de ergometer.
De klassen Dames 8, Masters I en Masters H werden overtuigend gewonnen door teams van de Koninklijke.
Volgend jaar hopen we met een paar teams weer te kunnen afreizen naar Dartmouth en de ca 12 km race te roeien op de kronkelende River Dart in Devon; om wederom te winnen maar ook omdat het daar zo mooi is.

Wiersma C3+X gearriveerd

De laatste aanwinst voor de roeibotenvloot is een Wiersma C3x+. Een langverwachte wens van menig roeier is vervult. Volgens Wiersma zelf “een compromisloze boot, comfortabel, stabiel licht van gewicht en zeer snel. Een uitvoering die het leven van de roeier aangenaam maakt”. Nog ingepakt ligt deze boot in de loods te wachten op een corona veilige wereld. Zoals u weet zijn er naast deze C3x+ ook meerdere kleine nummers Coastal boten dit jaar aangeschaft.

Kijk voor een totaal overzicht van de Koninklijke vloot hier.

Clinic Coastal zondag 2 mei

Roeiers van C.R.&Z.V. Dudok van Heel komen zondagmiddag 25 april voor een Coastal Rowing Clinic. De roeiers zijn jonger dan 27 jaar en mogen daarom gebruik maken van de C4. Dus binnenkort eindelijk weer een Coastal 4 op het water. Wij wensen de roeiers van Dudok vast veel plezier.