Aangepast trainingstijdenschema roeiers nav lockdown

Geplaatst op 20-12-2021  -  Categorie: Nieuws  -  Auteur: roeicommissie

Beste roeiers Koninklijke,

De huidige lockdownperiode treft ons roeiers wederom op een vervelende manier; sommige roeiers worden harder geraakt dan de andere. De gigs bijvoorbeeld kunnen gedurende deze periode niet ingezet worden; ook de C4-en en de 8 blijven op de kant. Dat is een harde en vervelende boodschap voor de roeiers die alleen deze boten varen.

Door het overnemen van de maatregelen van de Amsterdamse roeiverenigingen kunnen de volgende boten ingezet worden: de C1-skiffs, de C2 Coastals en de boten Lotje, Suzanne van Baerle (C2X+) en Ansco Dokkum (C3X+). Deze laatste mag met maximaal 2 roeiers en een stuur bezet worden. Zoals bekend kennen alle boten een roeibevoegdheid; deze kunt u hier terugvinden. Juist in deze tijd is het zeer belangrijk de veiligheidsregels in acht te nemen.

De roeicommissie heeft zoveel mogelijk getracht middels een tijdelijk lockdown trainingstijdenschema zoveel mogelijk roeiers aan bod te laten komen.

 

Nieuw aangepaste trainingstijdenschema

Op de site (klik hier) is het reguliere trainingstijdenschema vervangen; dit schema is vanaf heden tot en met 14 januari 2022 het geldende trainingstijdenschema. Bij verlenging van de lockdown zal de roeicommissie kijken of er aanpassingen gewenst zijn of dat we dit schema kunnen blijven hanteren. Ook vindt u onderaan deze sitepagina informatie over de ergometers.

 

Opmerkingen bij het nieuwe aangepaste trainingstijdenschema tijdens de lockdown

  • Reserveer de boten min. 24 uur voor aanvang van de training in het reserveringssysteem “boot reserveren” en
  • Reserveer alleen de boten die bij uw training vermeld staan en die u daadwerkelijk gaat gebruiken. Afwijking daarvan (gebruik van andere dan vermelde boten) kan alleen in overleg met de roeicommissie.
  • Houdt u zich aan de bloktijden en respecteer vertrek- en terugkomtijden. Andere teams nemen wellicht uw boten over.
  • Buiten de bloktijden van dit lockdown trainingstijdenschema bent u vrij reserveringen te maken, mits uw roeibevoegdheden en die van uw roeimaatje(s) dit toelaten.
  • Er mag geroeid worden tot uiterlijk 17.00 uur.
  • Ook gedurende deze lockdown geldt dat de C1 skiffs en C2 coastals alleen onder begeleiding van een rib uit mogen varen. Tevens blijft van toepassing dat ongestuurde boten niet door de sluis mogen.
  • U respecteert de 1.5 meter afstand daar waar mogelijk en vermijd drukte op het vlot.

 

Ergometer trainingen

Kan er bijvoorbeeld door weersomstandigheden niet geroeid worden, dan kunnen de roeiers gedurende de aan hen toegewezen bloktijden de ergometers gebruiken. Wilt u een ergometer reserveren dan respecteert u de bloktijden, en reserveert u eventueel buiten de bloktijden.

Meer informatie over ergometergebruik gedurende de lockdown vindt u op dezelfde site.

Voor vragen/opmerkingen kunt u de roeicommissie bereiken via neieor.siraterces.[antispam].@knzrv.nl. Of u kunt direct contact op nemen met roeicommissieleden Laurien Vermulst voor coastal, met Caroline van den Ende voor gigs en Roeland Houtman voor glad.

Desondanks deze maatregelen wenst de roeicommissie u fijne feestdagen en een mooi, gezond en sportief 2022.