Voor het weergeven van de Facebook widget dient u de 'overige cookies' te accepteren via uw cookie instellingen.

Bericht van het Bestuur

Geplaatst op 23-04-2020  -  Categorie: Nieuws

Geachte leden,

Op dinsdagavond 21 april heeft premier Rutte ons op de hoogte gebracht van een versoepeling van de maatregelen met betrekking tot de sportende jeugd. De overige maatregelen blijven gelden tot 20 mei.

Wij zijn blij dat we de havens toegankelijk kunnen houden voor onze leden. Voor wandelaars op de dijk en het Muiderstrandje kan de bedrijvigheid bij ons aangezien worden als overtreding van de corona maatregelen en men tipt dan ook geregeld de BOA's of politie. Handhaving loopt over de dijk, informeert aan de poort of onze horeca open is en de politie heeft al een bezoek gebracht aan de Noordkop. Tot nu toe is alles in orde bevonden en naar wens verlopen - dank!- en dat willen we graag zo houden. Daarvoor wederom een uitdrukkelijk verzoek zich te houden aan de maatregelen op de havens om boetes en/of algehele sluiting te voorkomen.

GASTEN

Een van de maatregelen blijft het voorkomen van groepsvorming (13 jaar en ouder). Het is daarom in deze tijd onmogelijk om gasten te ontvangen op de haven.

FACILITEITEN

Het clubgebouw -Sociëteit en Pampusbar- is gesloten voor leden, gasten en passanten. Het is in de Muidenhaven mogelijk om met uw ledenpas de Dames of Heren faciliteiten te bezoeken. Het is van groot belang dat u de toegangsdeuren gesloten laat. Mocht blijken dat de schuifdeuren tóch open blijven staan dan kunnen wij niet anders dan deze permanent af te sluiten. De faciliteiten in de Buyshaven zijn gesloten.

NOORDKOP

De Noordkop is bij uitstek de plek om met 1-mans open bootjes of SUP's te genieten op het water. Alleen voor de jeugdzeilers zijn de maatregelen versoepeld. Het is uitdrukkelijk niet de bedoeling om met vrienden (zijnde gasten/niet leden) een dag of meer te komen zeilen en/of uw spullen parkeert*. Met mooi weer lopen we de kans dat het té druk zal zijn op de Noordkop en vragen we u hier rekening mee te houden en uw bezoek aan de Noordkop te beperken. Bent u wel op de Noordkop dan houdt u ruim voldoende afstand van elkaar om elke vorm van groepsvorming te voorkomen.

*Er zijn stallingsplekken beschikbaar voor leden; een plek kan aangevraagd worden via het secretariaat. Wil men tijdelijk gebruikmaken van de stalling op de Noordkop dan dient men contact op te nemen met de havenmeester en een passantentarief te betalen voor het object en het aantal dagen dat men op de Noordkop wil stallen.

Nogmaals de maatregelen voor de haven:

  • Bij klachten als kuchen, hoesten, verkoudenheid of koorts: blijf thuis.
  • Het havenkantoor is gesloten; de havenmeester is per telefoon of e-mail bereikbaar gedurende werktijd. 
  • Houdt afstand tot elkaar: minimaal 1,5 meter en géén hand geven.
  • Houdt u aan het voorkomen van groepsvorming: niet meer dan 3 personen bij elkaar
  • Op de Noordkop ruim voldoende afstand houden van elkaar om elke vorm van groepsvorming te voorkomen
  • De faciliteiten in de Buyshaven zijn gesloten
  • De faciliteiten in de Muidenhaven zijn met de ledenpas toegankelijk -alleen voor leden-
  • Gasten of introducees zijn in deze periode -helaas- niet welkom in de havens

Alvast hartelijk dank voor uw blijvende medewerking en we kijken uit naar zonniger tijden!

Het Bestuur