Voor het weergeven van de Facebook widget dient u de 'overige cookies' te accepteren via uw cookie instellingen.

Bericht voor onze Jeugd

Geplaatst op 23-04-2020  -  Categorie: Nieuws
Beste jeugdzeilers en ouders,

Met de aangepaste maatregelen van de Rijksoverheid van afgelopen 21 april mogen we met de jeugd weer gaan trainen vanaf woensdag 29 april! Het is van groot belang dat we er met zijn allen voor zorgen dat dit goed en helder verloopt. En daarom dan ook een aantal spelregels voor de komende tijd.

SPELREGELS NOORDKOP

 • De haven is alleen open voor leden
 • Jeugdzeilen is alleen mogelijk in een 1-mans boot
 • Leden die hun materiaal willen stallen op de Noordkop melden dit bij de havenmeester. Deze wijst een stallingsplaats aan en deelt een ID-sticker voor de boot uit. Voor stalling op de Noordkop wordt een stallingsvergoeding gerekend. Zie de pagina Ligplaatsen Muidenhaven voor aanmelding en/of tarieven voor meer informatie
 • Leden die gaan zeilen vanaf de Noordkop dragen een Team KNZ&RV 'tanktop of sailing bib' zodat zij als lid herkenbaar zijn.
 • De Noordkaap 
  • de bar blijft gesloten; eten & drinken mag je zelf meenemen
  • de kleedkamer blijft gesloten
  • de WC's gaan open en worden dagelijks schoongemaakt
 • Géén groepsvorming door ouders: Kiss & Ride, tenzij je als vrijwilliger betrokken bent bij de Heintjes & Heinen


JEUGD T/M 12 JAAR 

Zeilen en instructie aan kinderen in de basisschool leeftijd is toegestaan (tot en met 12 jaar). De kinderen hoeven geen 1,5m afstand te houden. Ouders moeten dat wél en mogen niet op de Noordkop blijven als toeschouwer. Alleen instructeurs, beachmasters en rescue zijn -uiteraard- wel welkom. 


JEUGD VAN 13 T/M 18 JAAR

Zeilen en instructie aan jeugd vanaf 13 tot en met 18 jaar is toegestaan onder voorwaarden. Houdt 1,5m afstand ook bij het op en aftuigen! Alleen in 1-mans boot. Nadere informatie over deze voorwaarden in een protocol volgt snel. 

PI ZEILERS

PI tochten kunnen helaas tot nader orde niet doorgaan. Heel jammer want er is door het OT hard aan de boot gewerkt. Hopelijk krijgen we half mei beter nieuws.

OUDER DAN 18 JAAR

Helaas, geen instructie of training. De clubboten zijn niet beschikbaar. Individueel sporten mag -met eigen materiaal- en als vereniging willen we absoluut voorkomen dat hulpdiensten moeten assisteren bij pech. Meld je plan daarom altijd bij de havenmeesters en ga samen met een vriend(-in) het water op. Deze vriend(-in) is natuurlijk wél lid van de Koninklijke gezien we in deze periode geen gasten kunnen ontvangen. Bereid je voor op pech en heb een plan hoe je dit zelf kunt oplossen. Goed zeemanschap dus!

Met sportieve groet,
Namens de Jeugdcommissie

Paul van der Pol
Commissaris Jeugd