Coach Catamaran voor roeiers 14 dagen tot onze beschikking

Geplaatst op 11-05-2022  -  Categorie: Nieuws  -  Auteur: roeicommissie

Goed nieuws. Roeiwerf Wiersma stelt de Koninklijke 2 weken een Coach Catamaran ter beschikking. Deze boot is uitermate geschikt voor coaching van roeiboten op de Vecht. De catamaran van Wintech is een handzaam en wendbaar bootje dat met relatief weinig vermogen een 8+ bijhoudt. De stuurbank biedt plaats aan twee personen en de boot is voorzien van een 9.9 pk buitenboord motor. Vanaf de boot kunnen instructies gegeven worden en evaluatiefilmpjes gemaakt worden. De boot heeft een reddingscapaciteit van 8 personen; dus belangrijk voor het veiligheidsaspect met name in de winter. Een vaarbewijs is niet nodig.

De Coach Catamaran is vanaf morgen vrijdag 13 mei te gebruiken. Roeland Houtman en Margot Eras zullen deze weken de boot veelvuldig gaan gebruiken voor hun coaching/instructies, maar ook andere trainers en coaches gladde boten kunnen een keer de Coach Catamaran gaan uitproberen. Neem daarvoor contact op met Roeland of Margot die het gebruik (sleutels, uitleg gebruik, ligplaats) coördineren.

Na deze proefperiode van 2 weken zal de roeicommissie in samenwerking met Opleiding & Instructie en met natuurlijk de roeiers, het gebruik en de mogelijkheden evalueren voor eventuele vervolgstappen.

Er zijn een paar regels die gepaard gaan met het gebruik van de Coach Catamaran komende twee weken:

  • De boot is ons ter beschikking gesteld door Wiersma, dus ben voorzichtig en doe verstandig.
  • Neem contact op met Roeland en/of Margot indien u de boot wilt gaan gebruiken.
  • De Coach Catamaran is niet geschikt voor het open water; de boot mag alleen gebruikt worden op de Vecht (“rechtsaf” vanaf roeivlot).
  • Na gebruik checkt u de boot op eventuele schades en doet u melding daarvan bij Roeland/Margot. 

 

Roeland Houtman: dnaleor.[antispam].@rhoutman.com 06 50671102

Margot Eras: msare.[antispam].@ziggo.nl 06 17406405

 

coach-catamaran1

 

coach-catamaran