Coastal Rowing, eerste stappen samenwerking met KNRB

Geplaatst op 18-06-2022  -  Categorie: Nieuws  -  Auteur: roeicommissie

knrb-team-nl

 

Coastal Rowing is bezig met een enorme opmars, niet alleen binnen de KNZ&RV, maar zeker ook daarbuiten. Steeds meer verenigingen nemen deel aan deze sport; sommigen nog wat voorzichtig om de spreekwoordelijke kat eerst maar eens uit de boom te kijken terwijl anderen vol gas geven.

Ook binnen de internationale roeigemeenschap wordt er steeds meer aandacht gegeven aan deze vorm van roeien. Zo wordt zeer waarschijnlijk begin 2023 aangekondigd dat Coastal Rowing een demonstratiesport zal zijn op de Olympische Spelen van 2028 in Los Angeles. Daaraan voorafgaand zal tijdens de Youth Olympic Games in 2026 in Dakar, Coastal Rowing haar opwachting maken. En dan nog eerder in de tijd zal het WK in Saundersfoot (UK) dit jaar in oktober gevaren worden. Een deel van onze roei(st)ers is daar al hard voor aan het trainen.

Kortom, Coastal Rowing is volop in beweging. Ook binnen de Roeibond is dit opgemerkt en dat heeft ertoe geleid dat de KNRB in wil zetten om internationaal ook mee te doen om de knikkers. Nu is alle begin moeilijk, maar inmiddels is Ronald Florijn aangesteld als bondscoach Coastal Rowing en heeft Thomas Notermans de jeugd (U19 = under 19 rowers) onder zijn hoede genomen om die klaar te stomen voor het komende WK en daarna Dakar.

De afgelopen periode heeft de KNRB ons gevraagd mee te denken over een samenwerking waarbij onze locatie ingezet kan worden als trainingslocatie voor de jeugd en later ook voor de senioren die zich voorbereiden op hun wedstrijden. Aanleiding hiertoe is dat de KNZ&RV opvalt als ideale locatie voor het Coastal Rowing, de faciliteiten die we kunnen bieden en de grote schare enthousiaste vrijwilligers die inmiddels veel kennis opgedaan hebben.

Alhoewel de samenwerking nog verder uitgewerkt zal worden, heeft het er op korte termijn toe geleid dat we van start gaan met het faciliteren van twee jeugd-roeievenementen, te weten een selectie dag op vrijdag 1 juli as waarop ca. 30 U19 roeiers kennis komt maken met Coastal Rowing. Dit wordt gevolgd door een Kick-off op zondag 4 september waarbij ca 125 jeugdroeiers op bezoek komen voor workshops, trainingen en een selectie voor het komende WK in Saundersfoot.

Over de verdere samenwerking na deze twee evenementen wordt nog gesproken, daarover hoort u later meer.

We zijn als Koninklijke enorm trots dat we een bijdrage kunnen leveren aan de doorontwikkeling van het Coastal Rowing in Nederland en verwachten een mooie toekomst.

Zie verder HIER het bericht van de KNRB zelf.

 

Wilt u hier meer over weten of heeft u vragen, neem dan contact op met Robert Boekestijn, voorzitter roeicommissie.