Voor het weergeven van de Facebook widget dient u de 'overige cookies' te accepteren via uw cookie instellingen.

Vraag&Aanbod

Coastal Weekend Trainingen - hoe verder?

Geplaatst op 27-12-2022  -  Categorie: Nieuws  -  Auteur: roeicommissie

Onderstaande tekst is eerder (2 dec jl) gedeeld met de roeiers die deelnemen aan de coastal weekend trainingen. De interesse en de status van dit initiatief ligt breder, vandaar deze publicatie op de site en in WINDVLAAG.

Er is enthousiast gereageerd op het initiatief om in de weekenden gezamenlijk uit te varen in de coastalboten. Wij informeerden de deelnemende roeiers hierover in een roeinieuwsbrief eind oktober. De planner whatsapp groep telt inmiddels 74 roeiers en elk weekend faciliteren we zo’n 35-40 roeiers het meer op begeleid door rib en/of coach.

Na de training vinden de nabesprekingen plaats en is het gezellig druk in de sociëteit. Ervaren roeiers delen hun kennis met de minder ervaren roeiers, men ontmoet nog niet eerder geziene roeiers en er ontstaan nieuwe vriendschappen; precies zoals we het voor ogen hadden.

Op basis van jullie terugkoppelingen, willen we graag een paar zaken nader toelichten en uitleggen.

  • Het doel van deze trainingen deze winter is gezamenlijk en plezierig, intensief en effectief met elkaar trainen; dames, heren, mix en op àlle niveaus.
  • De bootreserveringen en -indelingen worden gedaan door Martijn van Rossum, ondersteund door Dorien Stilma die dit reeds jaren heeft gedaan voor verschillende damesteams en hier veel ervaring mee heeft. In principe word je ingedeeld met roeiers van gelijk niveau; daarbij zijn Martijn en Dorien uiteraard afhankelijk van de beschikbaarheid in mySportsplanner.
  • Wil je graag met je eigen team blijven roeien of heb je voorkeur om samen te roeien met bepaalde roeimaatjes, dan kan dat. Motiveer hen in mySportsplanner te kiezen voor hetzelfde blok als jij en plaats een opmerking in mySportsplanner. Martijn en Dorien houden zo veel mogelijk rekening met je voorkeuren.
  • Trainers, stuurtjes, ribbemanning met of zonder vaarbewijs kunnen we altijd goed gebruiken. Daar waar mogelijk willen we je vragen je voor meer dan één sessie per weekend op te geven, en beschikbaar te zijn voor deze genoemde taken naast een training waarin je zelf roeit. We zouden dar erg mee geholpen zijn.
  • Als er een roeiverbod geldt, dan vervallen uiteraard de trainingen.

Geldt er een roeiverbod voor alléén de eerste bloktijd (het kan namelijk voorkomen dat vanaf 11 uur de heersende vorst uit de lucht is), dan vervalt deze en wordt hiervoor géén alternatief geboden. De 1100-1300 training gaat dan door volgens de indeling in de Whatsapp groep.

Het omgekeerde – een roeiverbod voor de tweede bloktijd - kan ook plaatsvinden als bijvoorbeeld vanaf 11:00 de wind sterkt toeneemt.

  • Tot slot willen we benadrukken dat je goed kijkt naar de bootindelingen die worden gepubliceerd in de Whatsapp groep. Als je vergeet te komen, heeft dit consequenties voor de hele groep en in het ergste geval kan er door sommigen niet geroeid worden.

 

Vele van jullie hebben zich ook opgegeven voor de dinsdag en/of donderdag trainingen indoor. Ook hierop krijgen we goede feedback. De deelnemers zijn positief, ervaren de (roeispecifieke) oefeningen als goed belastend en de sfeer is uitermate prettig. Bij voldoende trainers zullen we trachten tzt ergometertrainingen aan te bieden. Deze zullen dan opgenomen worden in de mySportsplanner van de indoor.

We zijn dus deze winter op verschillende, leuke en effectieve manieren - direct en indirect – samen bezig met de sport die we allemaal zo graag uitvoeren.

 

Hoe gaat het nu verder deze winter? 

In januari/februari willen we de groep op een andere manier gaan inrichten. Dan moet duidelijk zijn tot welke groep jij als roeier zou kunnen gaan behoren (wedstrijd-, competitie- of recreatief/toerroeier) en welke trainingsmogelijkheden er voor je zijn.

Dit gaat vooraf aan een vragenlijst die we je willen voorleggen eind januari waarin je aangeeft wat je ambities zijn. Denk daarbij aan vragen die inzicht geven in wat jij wilt; hoe jij de invulling van je training ziet: hoe vaak, hoe intensief en met wie je wilt/kunt trainen en wat je doelen zijn (bv technisch beter willen worden, wel/niet deelname wedstrijden).

 

Uiteraard is dit alles geheel vrijwillig. Het is aan jou individueel of aan jou en je team vrij om een eigen vorm van roeien en trainen bij de Koninklijke te organiseren. Een eigen invulling blijft altijd mogelijk.

Heb je daar vragen over neem dan contact op met Karen Dronkert.

 Naast Karen (te bereiken via email neieor.latsaoc.[antispam].@knzrv.nl) is ook Martijn van Rossum beschikbaar om je vragen te beantwoorden of om het antwoord op je vragen te gaan zoeken. Schroom niet contact met hem op te nemen op 06-46251114. En uiteraard zijn er de leden van de roeicommissie waar je terecht kunt. We hopen dat we je duidelijkheid hebben kunnen geven.

De roeicommissie

coastal-weekend-trainingen