Voor het weergeven van de Facebook widget dient u de 'overige cookies' te accepteren via uw cookie instellingen.

Verslag Combi Muiden 2017

Geplaatst op 04-07-2017  -  Categorie: Algemeen

Wat hebben we genoten van de Combi Muiden 2017! Zaterdag 1 juli was er een mooie stevige wind uit NNW en dus met grote golven erbij. Dat was een flinke uitdaging voor de Lasers 4.7, Optimisten A en B. De Optimisten C zijn die dag niet gestart en hebben mogen genieten op de Noordkop van de chill lounge, een film in de Pampusbar en een ritje in de rib om de Team Muiden zeilers aan te moedigen. Zaterdagavond was er traditiegetrouw een 'Koninklijke Kliek' in de Societeit waar meer dan 120 deelnemers, ouders en broertjes/zusjes aan tafel schoven.

Op zondag konden ook de Optimisten C het water op en hebben zij maar liefst 5 races gevaren. Deze dag een beetje zon en een lekkere wind. En zijn er mooie races gevaren door Team Muiden. De Pi fungeerde als toeschouwers schip voor ouders en familie. Wat door de opstappers bijzonder gewaardeerd werd zo dichtbij te kunnen kijken. Zondagmiddag was de prijsuitreiking van de Combi Muiden en aansluitend ook de Combi Amsterdam op het terras van de Pampusbar.

De KNZ&RV Jeugdzeilers hebben mooie resultaten behaald. In de 'Combi Muiden' vielen in de Optimist B Frederik Smelt, 1e en Louise Bloem 3e in de prijzen.

En de Voorjaarscombi Amsterdam (serie van 5 weekenden op verschillende verenigingen) werd verdienstelijk afgesloten; in de Laser 4.7 de 3e prijs voor Steven van Gils, in de Optimist A de 1e prijs voor Wessel van Gils en 3e prijs voor Bob Steinmetz en in de Optimist B de 1e prijs voor Frederik Smelt. Daarnaast hebben zich maar liefst 10 KNZ&RV Team Muiden jeugdzeilers gekwalificeerd om ook de Landelijke finale in Hoorn op zondag 17 september te gaan varen.

Dankzij de inzet van vele vrijwilligers is de Combi Muiden geslaagd! De parkeerwachten 's ochtends vroeg, de rescue voor de veiligheid van alle(!) zeilers, de ZWC voor een eerlijke start & finish, de beachmasters voor een ordelijk verloop op de Noordkop, de barmedewerkers voor heerlijke versnaperingen in de chill lounge, de fotografen voor een prachtige herinnering. En last but not least... Tol! Tol Trimborn heeft de afgelopen drie jaar de overall organisatie van de Combi Muiden op zich genomen. En dat heeft hij met verve gedaan. Dank je wel Tol! 

We kijken terug op een prachtig & geslaagd evenement 'Combi Muiden 2017'. Wilt u meekijken? Dan kunt u klikken op de link voor de prachtige foto's, gemaakt door Iris van Gils-van Noort en Marcel Revet.

Dag 1 > https://www.flickr.com/gp/133454001@N06/7G412D

Dag 2 > https://www.flickr.com/gp/133454001@N06/sY33Vm

 

Monique Coebergh,

Commissaris Jeugd