Voor het weergeven van de Facebook widget dient u de 'overige cookies' te accepteren via uw cookie instellingen.

Combi Muiden 2019 - Zonovergoten succes!

Geplaatst op 02-07-2019  -  Categorie: Nieuws

Afgelopen 22 en 23 juni was de Combi Muiden 2019 in de voorjaarsserie van de Combi Amsterdam. Met -uiteindelijk- maar liefst 135 Optimisten, Lasers en Feva's een van de grotere Combi's die we op onze Koninklijke locatie hebben mogen organiseren. Het was dan ook een uitdaging om samen met de roeiers, de Markervuurzeilers en de leden alles vlotjes te laten verlopen. En dat is goed gelukt!

Op zaterdag scheen de zon en liep de temperatuur al aangenaam op en dat bracht veel zeilers in de verleiding zich minder winddicht te kleden. Er was een lekkere wind van 9 knopen en uiteindelijk een knoop of 13-14 in de middag voor iets meer spektakel. Een flink aantal races zijn gevaren: op Baan I voor de Optimisten en RS-Feva vier en de Lasers zelfs vijf! Ook de Optimisten Groen hebben er vijf gevaren! Al waren race #4 en #5 iets te spannend voor een aantal. De Noordkop was omgetoverd tot een heuse Beach; een tent als grote parasol, strandstoelen en voldoende waterspeelgoed voor broertjes en zusjes om op het strand te blijven. De inwendige mens werd gefêteerd met overheerlijke fruitsalades, yoghurtjes en iets te drinken, koel of warm. Aan alles was gedacht! Traditioneel krijgen de Optimist Groen zeilers een lekker broodje kroket van het Beach Bar team tijdens de lunchpauze op de wal. Na de laatste wedstrijd kon men naar de Pampusbar om te genieten van een koel glas wijn en de jeugd op de waterspeelbaan. Echte zeilers hebben trek na een dag gedane arbeid en zo konden we bijtijds aan tafel voor een (kids proof) Captains Dinner. Rond de 80 eters hebben genoten van spaghetti en een heerlijke lasagne van Chef Robin.

Zondag sloten nog meer zeilers aan en liep de teller naar de uiteindelijke 135 boten. Deze dag was nog warmer en zonniger dan zaterdag. De wind liet even op zich wachten, een dunnere wind in de ochtend van 3-4 knopen, nog even wegzakkend naar 2 en in de middag draaide de wind en werd er met een knoop of 14 de laatste races gevaren! Ook deze dag werd weer hetzelfde aantal races gevaren door alle klassen. Nadat iedereen voldaan op de wal was en het bootje afgetuigd had, kon er wederom een verkoelende duik genomen worden in het water en gedold worden op de waterspeelbaan voor de Noordkop. Het wedstrijd comité kon zich daardoor in alle rust voorbereiden op de verwerking van de laatste uitslagen voor de prijsuitreiking op het terras van de Pampusbar. De podiumblokken stonden op het terras met het kasteel als decor en voorzitter Michiel van Dis nam de honneurs waar om alle prijswinnaars te voorzien van prachtige bekers. Uiteraard was er ook dit jaar weer een medaille voor iedere deelnemer. De Havenmeesters en de Team Combi coördinatoren werden in het zonnetje gezet met een fles rosé door Monique Coebergh, commissaris Jeugd. Tevreden en nog gloeiend van de zon kon men huiswaarts gaan.

Inmiddels heeft het 'Team Combi Muiden' al vele complimenten mogen ontvangen van verschillende zeilers, ouders en verenigingen... zelfs een verzoek of wij niet álle Combi's kunnen organiseren. Dit succes danken wij aan de enthousiaste, altijd-weer-bereid-zijnde vrijwilligers van onze Vereeniging! De parkeerwachten, de rescue, de beachmasters, de zeilwedstrijdcommissie met boeien boten, start- en finish schepen vol met helpende handjes en het Beach bar team Noordkaap. Ook dank aan onze Havenmeesters, het secretariaat en de horeca! Want alleen samen kunnen we een evenement van deze omvang neerzetten.

Een heerlijke Combi dus!

Team Combi Muiden 2019

19-027907-knzrvmuiden

 

Uitslagen

Optimist
Optimist - Groen
Laser 4.7

Laser Radial
RS Feva

Uitslagen na aftrekwedstrijden

Totaal overzicht