Voor het weergeven van de Facebook widget dient u de 'overige cookies' te accepteren via uw cookie instellingen.

Corona en Roeien

Geplaatst op 19-05-2020  -  Categorie: Nieuws

Beste Roeileden,

Goed nieuws over het roeien! We gaan ‘heel voorzichtig’ weer van start. In de afgelopen weken is er uitvoerig overlegd met o.a. het bestuur, de gemeente Gooise Meren, de KNRB, DPGA en andere betrokken instanties. Wij zijn heel blij dat afgelopen vrijdag ons roeiprotocol door de Gemeente is goedgekeurd.

In eerste instantie mogen we aan de slag met de coastal skiffs, de coastal dubbel 2 en de ergometers. Helaas nog niet in de viertjes. Hopelijk mag dat op korte termijn. In het bijgevoegde protocol wordt uitgelegd onder welke voorwaarden er geroeid kan worden.

KORT SAMENGEVAT  

  • Blijf thuis -ook als je milde- klachten hebt!
  • De botenloods is opnieuw ingedeeld zodat de boten veilig gepakt kunnen worden.
  • Belijningen geven de looprichting aan en zorgen voor 1,5 m afstand.
  • Via Boot Reserveren kunnen de ergometers en de skiffs Michiel Poulie, Wolfpack en oranje Filippi 2 door gekwalificeerde roeiers afgeschreven worden.
  • De Filippi 2 mag alleen gebruikt worden door roeiers uit hetzelfde huishouden.
  • Corona coördinatoren op de wal houden toezicht en helpen alles in goede banen te leiden.
  • De boten en riemen worden na het roeien grondig schoongemaakt. Hygiëne middelen zijn aanwezig.
  • De Sociëteit, kleedkamer, douches en toiletten blijven gesloten. De Pampusbar is sinds 16 mei in de weekends weer open voor afhaalservice.

Waarom nog niet roeien in vieren? 

Simpelweg omdat het van de veiligheidsregio niet mag. Bovendien zijn onze C4’s en de Coastals niet geschikt om met 2 roeiers te roeien (om 1,5m afstand te kunnen houden). De boten zijn dan gevoelig voor de wind en moeilijk manoeuvreerbaar in de sluis en bij de pieren.

corona-instructies corona-en-optuigen corona-en-ergometers
Corona instructies & roeien Looproute en klaarmaken Locatie ergometers

Corona Coördinatoren

Voor deze functie zoekt de roeicommissie roeileden die deze taak op zich willen nemen. Alleen met zijn allen kunnen we dit mogelijk maken!

De corona-coördinatoren zullen toezicht houden en de roeiers begeleiden en optreden zodra zij ongewenst gedrag waarnemen. De coördinatoren zijn herkenbaar aan gekleurde hesjes helpen met vragen, geven advies over bijv. aanlegplekken en het schoonmaken. Het is helaas niet mogelijk om gelijktijdig te roeien en coördinator te zijn. 

Wil je helpen om alles in goede banen te leiden, zodat wij allen weer snel het water op kunnen, dan kun je je melden bij de volgende roeicommissieleden:

Note: Als er geen coördinator beschikbaar is dan mag er niet worden geroeid. 

De leden van de roeicommissie zullen de eerste week (vanaf week 21) voor hun rekening nemen als coördinatoren.

AFROEIEN

Een beperkt aantal roeiers heeft op dit moment de kwalificaties om gebruik te maken van de Coastal skiffs. Daarom maakt de afroeicommissie het mogelijk om op korte termijn af te roeien. Om zelfstandig in een Coastal skiff te mogen roeien heb je SIII of SII Speciale bevoegdheid C1 nodig (zelfde eisen als SIII alleen afgenomen in een Coastal skiff). In het Reglement van Orde – Eerste Bijlage (Roeivaardigheden) kun je lezen wat de eisen voor het afroeien zijn. Op de website van de KNZ&RV onder Roeien > Algemene informatie > Reglement van Orde.

BOOT RESERVEREN 

Het reserveringssysteem MyFleet wordt per direct niet meer gebruikt. Roeileden van de Koninklijke dienen de roeiboten en ergo’s te reserveren via 'Boot reserveren', een onderdeel van ons e-captain ledensysteem. Bereikbaar via onze website en via de Koninklijke app (Android en IOS).

Het systeem is tijdelijk aangepast aan de coronabeperkingen voor wat betreft de boten, ergometers en beschikbare tijdsblokken.

ERGOMETERS 

De Roeicommissie spant zicht in om een aantal Ergometers te kopen. Dat is niet gemakkelijk want de meeste leveranciers zijn uitverkocht. De eigenaren van de privé ergometers, die op de Koninklijke in gebruik waren, worden gevraagd deze op tijdelijke basis ter beschikking te stellen.

ONDERHOUD

In de afgelopen weken is er hard gewerkt aan het onderhoud van de boten. De Amuda is aan de buitenzijde opnieuw geschilderd en alle Gig riemen zijn gelakt. De Prins Hendrik is geschilderd en ziet er weer prachtig uit. Aan de Constantijn Huygens en de Ernst Sillem wordt op dit moment hard gewerkt. Ook Lotje zal onderhanden genomen worden.

Meer corona maatregelen vindt u op onze website: Corona en Roeien. Lees deze s.v.p. goed door. Zodra er weer nieuws hoort u van ons,

 

Hartelijke groet,

De Roeicommissie

Caroline van den Ende coördinatie Gig roeien
Roeland Houtman coördinatie Rolbank roeien
Harald Kruithof vertegenwoordiger in de KNRB coastal commissie
Jacqueline Lambert secretaris en communicatie roeien
Elise de Lange coördinatie Wedstrijdroeien
Mirella Marks coördinatie Opleidingen
Larien Vermulst coördinatie Coastal roeien
Marcel Revet Commissaris Roeien