Voor het weergeven van de Facebook widget dient u de 'overige cookies' te accepteren via uw cookie instellingen.

Corona en Societeit per 14 augustus

Geplaatst op 19-08-2020  -  Categorie: Nieuws

Beste leden,

In de afgelopen weken is gebleken dat veel mensen moeite hebben zich te houden aan de nu geldende corona-regels voor de horeca, die óók gelden voor de Koninklijke. Het is fijn dat u de Vereeniging als uw thuis ziet, de overheid echter ziet het als een horeca-gelegenheid met bijbehorende corona-maatregelen.

Om onze leden te helpen de corona-regels óók bij onze horeca na te leven, zijn de volgende aanpassingen gemaakt:

  • Op de terrassen zijn meer tafels en stoelen geplaatst, met in achtneming van de 1,5 meter regel, om zoveel mogelijk gasten zittend te kunnen ontvangen. Alle tafels en stoelen, binnen en buiten, boven en beneden, hebben een vaste plek en mogen niet worden verschoven.
  • Er zijn alléén zitplaatsen. U mag in de horeca dus niet stil blijven staan om een praatje te maken met mensen aan tafel of met mensen die staan.
  • De looprichting, boven en beneden, staat duidelijk aangegeven en dient gevolgd te worden.
  • Alle bezoekers van de horeca dienen hun contactgegevens in te vullen op een corona-formulier welke u van de bediening ontvangt. Natuurlijk zijn de gegevens van de leden bekend; er is niet bekend in welke samenstelling en op welke datum deze leden bij elkaar zijn. Bovendien vereenvoudigt dit corona-formulier een eventueel contactonderzoek, dus werkt u hier alstublieft aan mee.
  • U mag met maximaal 2 personen aan een tafel zitten, tenzij u uit hetzelfde huishouden komt.
  • Tot eind augustus en zolang de warmte aanhoudt, wordt van donderdag t/m zondag met twee shifts gewerkt; van 17.30u tot 19.30u en van 19.45u tot einde avond. Keuken sluit om 21.30 uur.
  • Uiteraard dient u vooraf te reserveren als u wilt dineren, er is een maximum aantal zitplaatsen beschikbaar.
  • Het terras van de Pampusbar is alleen geopend op zaterdag en zondag.
  • U wordt dringend verzocht de aanwijzingen van het bedienend personeel op te volgen en niet in discussie te gaan over de regels.

Voorbeelden

Een groep roeiers of zeilers die na afloop een drankje willen nuttigen, nemen -via de juiste looproute- twee aan twee plaats aan de tafels op het terras. De tafels worden niet aan elkaar geschoven en de stoelen worden niet verplaatst.

Dineren met het team? Vooraf reserveren, via de looproute twee aan twee plaatsnemen aan de tafels, tafels niet aan elkaar schuiven, het corona-formulier met contactgegevens invullen en genieten van het diner.

In de horeca gelden deze regels om besmettingen en andere vervelende consequenties (boete € 4.500 voor de horeca, boete € 350 voor de overtreder, sluiting horeca in geval van een besmetting) te voorkomen en dienen we ons aan deze regels te houden. Indien u zich niet aan de regels kunt of wil houden, dan behoudt het bestuur zich het recht voor u de toegang tot de horeca van de Koninklijke tijdelijk te ontzeggen.

Laten we de regels naleven om verdere verspreiding van het virus zoveel mogelijk in te dammen, voor uw eigen gezondheid en dat van de mensen om u heen. U bent zelf misschien wel klaar met al die regels maar uw buurman misschien niet.

Het bestuur