Voor het weergeven van de Facebook widget dient u de 'overige cookies' te accepteren via uw cookie instellingen.

Corona update 14 oktober (met naschrift)

Geplaatst op 14-10-2020  -  Categorie: Nieuws

Geachte leden,

Zoals u ongetwijfeld hebt vernomen is vanaf woensdag 14 oktober 22.00 uur een gedeeltelijke lockdown ingesteld door de Rijksoverheid voor tenminste vier weken. Ook de Koninklijke zal uiteraard haar verantwoordelijkheid hierin nemen en de onderstaande maatregelen vanaf donderdag 15 oktober in laten gaan.

Al onze zeil, roei en wal evenementen zijn geannuleerd, de zeil- en roeiboten in eigendom van de Koninklijke, blijven in de box of op de wal, de kleedkamers* worden gesloten en de Sociëteit zal haar deuren sluiten. Daarbij zullen gasten**, zij die over land aankomen, voorlopig niet welkom zijn. Passanten, zij die over water aankomen, zijn wel welkom.

Corona & Zeilen

De zeilwedstrijden zijn geannuleerd en onze J/70 vloot blijft ongebruikt voor leden van 18 jaar en ouder. Alleen leden uit hetzelfde huishouden kunnen gebruikmaken van een J/70 (kijk op de pagina Clubboten & Reserveren J/70). Daarnaast onderzoeken wij of het mogelijk is de J/70 weer in te zetten voor 2-personen met inachtneming van de 1,5 meter. Zodra hier meer duidelijkheid over is informeren wij u verder. De Laser kan ook gereserveerd worden.

Corona & Roeien

De Royal Pampus Cup zal komen te vervallen net als het roeien in meermansboten. Onze roeiers, met de juiste roeibevoegdheid, kunnen wél gebruikmaken van de skiffs (C1) of Filippi C2 (uit hetzelfde huishouden), zie hiervoor de 'Richtlijnen roeien in een coastal C1X en C2X'.

De ergometers zijn beschikbaar voor iedereen mits deze in de buitenlucht op 1,5 meter van elkaar worden geplaatst. Bij goed weer op het 'ergometer plein' naast het Puddingpaleis en bij slecht weer kan een ergometer onder de tent van de Pampusbar of onder het afdak bij de havenmeester geplaatst worden. Wij onderzoeken een alternatieve locatie voor de ergometers en zodra wij meer weten laten we van ons horen. Het afschrijven van de C1X, C2X en ergometers gaat via 'Boot Reserveren'.

Corona & Jeugd

Onze jeugdleden tot en met 17 jaar mogen blijven trainen en onderlinge wedstrijden varen in eigen boten als ook clubboten. Er zullen géén gasten mee kunnen varen. De Noordkop zal in twee delen gesplitst blijven: bij de L-steiger de Heintjes (Optimisten) en bij de Vechtsteiger de oudere jeugd (RS Feva en Lasergroepen) of in de J/70. De Noordkaap blijft nog steeds gesloten.

Jeugdzeilers worden gebracht en gehaald volgens het 'Kiss & Ride' principe of komen zelfstandig op de fiets. Alleen trainers en walouders (instructeurs, beachmasters en rescue) mogen hun taak uitvoeren met inachtneming van de 1,5 meter.

Corona en Sociëteit & Wal

Vanaf donderdag zullen de Sociëteit en de Pampusbar gesloten zijn. Alle walactiviteiten komen te vervallen.

Wij hopen dat u in goede gezondheid blijft en dat het tij zal keren.

Het bestuur

Naschrift

* Sluiting kleedkamers betreft de douchruimtes in Muiden. De toiletten blijven open.

** Gasten betreft hier: zij die komen mee zeilen (sporten) in een van onze trainingsprogramma's als het jeugdzeilen of J/70 zeilen. Het betreft hier niet de gasten in de jachthavens.