Een weekend vol roeien

Geplaatst op 11-09-2023  -  Categorie: Nieuws  -  Auteur: roeicommissie

Nederland keert dit weekend met vijf wereldtitels terug uit Belgrado (WK) en is daarmee nu het beste roeiland ter wereld. Fantastische prestaties in verschillende nummers.

Maar onderschat niet wat onze eigen club afgelopen weekend presteerde in een bloedheet Scheveningen, Katwijk en Parijs.

De gigs gingen naar het windstille Scheveningen en Roets (H) wist de derde plaats te behalen zowel in de sprint, de lange afstand als overall. Dames QM wisten als beste KNZ&RV damesteam net voor de Harvey’s te eindigen op de 7e plaats.

In Katwijk – ook geen golven - streden de coastals in het KNRB klassement en ook daar podiumplaatsen. RedRum werd tweede in de damesrace met daar vlak achter team 5Beaufort. Team Heeren1/Draig krijgen het in het klassement steeds zwaarder met de opkomende studentenverenigingen zoals Orca en Argo, die bij ons trainen,  maar wisten toch een derde plaats te veroveren. Tot slot in de mix een eerste plek voor KNZ&RV/Orca-combi met aan stuur Folkert Goedkoop, die door het team op de schouders werd genomen als dank voor zijn stuurkunsten.

Tot slot de toertocht Traversee de Paris et des Hauts-de-Seine waar 2 andere gigteams (Nerea en Bavette) en een coastalteam (Voga Competition) naar afreisden. Ook Eva Müller met haar team Rock 'n Row was in Parijs en huurden aldaar een C4. Door de hitte, een loodzware maar-te-doen-tocht van maar liefst 28km, een fantastische ervaring.

Dit roeiweekend ging gepaard met een zeer logistieke ingewikkelde operatie als het gaat om het transport van de boten. En ook dit flikten we weer met elkaar door goede onderlinge samenwerking en afstemming, en met hulp van roeivereniging Scheveningen die een trailer beschikbaar stelde.

 

SCHEVENINGEN

QM zoekt afkoeling

scheveningen-2023-1

Harvey's

scheveningen-2023-2

Roets - 3e plek 

scheveningen-2023-8

 

 

PARIJS

team Nerea

paris-2023-8

team Voga Competition

paris-2023-5

team Bavette

paris-2023-6

 

paris-2023-1

team Rock 'n Row samen met een Franse ploeg

parijs-2023-03

Eva Müller

parijs-2023-02

KATWIJK

katwijk-2023-1

 Folkert Goedkoop op de schouders