Voor het weergeven van de Facebook widget dient u de 'overige cookies' te accepteren via uw cookie instellingen.

Flevo Race: De combinatie van top wedstrijden en gezelligheid op de wal!

Geplaatst op 06-07-2017  -  Categorie: Algemeen

Van 18 tot en met 20 augustus organiseren we de Flevo Race 2017. Voor de 75e keer. 
En dat in een vereniging die 170 jaar oud wordt dit jaar. Een dubbel lustrum!
De Flevo Race 2017 is open voor de klassen VA – VB, Klassieke scherpe jachten, Klassieke polyester jachten, ORC 1-2-3-4 en J70.

De totaal opzet van het programma was vorig jaar succesvol, dat gaan we dus herhalen.

  • Op donderdagavond ontvangen we de deelnemers in Muiden. Onze Vereeniging doet dat met open armen. We serveren een zeilershap voor €12,50, aanmelden kan bij het secretariaat, en openen het evenement met een borrel. 
  • Op vrijdag beginnen de wedstrijden. Op deze dag staat een langebaan wedstrijd op het programma. Alle deelnemers varen die dag ongeveer dezelfde baan. Dus komen elkaar tegen. Klassiek, rond en plat en moderne racers. Een lust voor het oog. Bij aankomst is er steigerbier. Waarbij we er dit jaar echt op gaan sturen dat alle boten ongeveer gelijk binnenkomen en dus samen aan het bier kunnen beginnen. 
  • Zaterdag starten ook de J70 boten. Moderne sportboten met een grote gennaker. Alle klasses varen dan ‘windward- leeward’ banen. Na afloop ook nu weer steigerbier. Die avond kan ieder aansluiten bij een gezamenlijke maaltijd voor €19,50. U kunt zich hiervoor aanmelden bij het secretariaat.
  • De zondag zijn de wedstrijden hetzelfde als zaterdag. Dus up-and-down rond de boeien. 

De wedstrijdbanen zijn ook dit jaar weer op enige afstand van de haven. Op deze manier voorkomen we dat we tijdens het racen wier tegen komen. We maken ook dit jaar weer wierkaarten en om uit te delen (later komt nog een update).

Kortom, de KNZ &RV staat klaar voor opnieuw een topevenement.

We hopen dat u allen snel inschrijft!

Inschrijven Flevorace