Foto’s North Sea Coastal Cup 2023

Geplaatst op 31-08-2023  -  Categorie: Nieuws  -  Auteur: roeicommissie

De KNRB klassementswedstrijd North Sea Coastal Cup van zaterdag 26 augustus werd op het laatste moment verplaatst van Bergen aan Zee naar Muiden door te onstuimige weersomstandigheden.
De organisatie van dit evenement – KARZV De Hoop, Alkmaarssche RZV en KNZ&RV – heeft alles op alles  gezet om de wedstrijd door te laten gaan in Muiden en dat is gelukt door flexibiliteit en inzet van alle vrijwilligers, alle roeiers, de KNRB èn onze horeca en een ieder die we nodig hadden om de race door te kunnen laten gaan. Zelfs de burgemeester van Bergen aan Zee Lars Voskuil switchte van locatie en kwam voor een rit op de rib en de prijsuitreiking van de mixformatie.

Elke heat zorgde voor spektakel aan de startlijn door het grote startveld. Maar liefst 13 bij de dames, 11 bij de heren en 8 voor de mix.

Het KNZ&RV dames team Beaufort-5 eindigde op een mooie tweede plek; de ARSR Skadi-dames (Rotterdam) waren hen net te snel snel af en wonnen de race.

De Laak (heren, Den Haag) lagen snel aan kop en wisten WSR Argo (Wageningen) en AUSR Orca (Utrecht)  – studententeams die ook in Muiden trainen – achter zich te houden. Ons herenteam met o.a. Kees van Bekkum eindigde op de 4e plaats.

In de mix tenslotte werd de combinatie KNZ&RV/Orca tweede.

De tussenstand van het klassement met nog 3 wedstrijden te gaan vind je HIER en onder de knop de foto’s (nog onbewerkt).

Foto's North Sea Coastal Cup 2023