Voor het weergeven van de Facebook widget dient u de 'overige cookies' te accepteren via uw cookie instellingen.

Heerensociëteit 21 maart

Geplaatst op 12-03-2019  -  Categorie: Algemeen

Op 21 maart aanstaande volgen wij in de lezing van Axel Henny de Zeereis naar Nederlands Indië die zijn overgrootvader Hendrik Christiaan Adolf Henny in 1860 en 1861 als kapitein met het zeilschip de Baron van Hardenbroek, een houten driemastbark van 500 ton, maakte. 

Onder diens gezag voer het schip - dat als vrachtschip, maar ook als ‘troepentransportschip’ voor het koloniale leger diende - van Amsterdam via Batavia naar Semarang en weer terug naar Amsterdam: een reis van één jaar!

Op aanschouwelijke wijze schetst Axel Henny de voorbereidingen op en aan het schip, laden en lossen, de (ruige) overtocht en het wel en vooral wee aan boord.

Graag nodig ik u voor deze bijzondere geschiedkundige lezing uit en kijk uit naar uw komst op 21 maart aanstaande.
Wij beginnen weer om 18.00 uur met het gebruikelijke drankje vooraf, gaan dan om 19.00 uur aan tafel, opdat wij om 20.00 uur het woord aan Axel Henny kunnen geven.

Aanmeldingen vóór 18 maart aanstaande bij Robert Giele via email eleiglner.[antispam].@gmail.com of via tel.nr 0622438036.

Met vriendelijke groeten, 
Matthijs van den Adel
Voorzitter Heerensociëteit

P.S. Op 18 april aanstaande zijn wij te gast bij Royal Huisman. De wens van de gastheer volgend, kunnen slechts 27 Heeren-leden de werf bezoeken. De lijst van aanmeldingen was dan ook in januari heel snel gevuld en we hebben inmiddels een riante wachtlijst! Diegene(n), die als bezoeker(s) zijn aangemeld en om moverende redenen niet kunnen deelnemen, worden derhalve dringend verzocht dit tijdig te melden, opdat ‘wachtende(n)’ kunnen worden uitgenodigd.