Voor het weergeven van de Facebook widget dient u de 'overige cookies' te accepteren via uw cookie instellingen.

Kings Cup terug in Muiden

Geplaatst op 21-09-2017  -  Categorie: Algemeen
Afgelopen zondag 10 september waren wij de ontvangende vereniging bij het jaarlijkse treffen tussen de Optimisten van de drie Koninklijke Verenigingen; de Maas, de KWVL en de KNZ&RV. Een zuidwestelijke windkracht 4 zorgde voor mooie en hier en daar uitdagende omstandigheden voor zestig zeilers uit Rotterdam, Loosdrecht en onze eigen vereeniging. De bezielende wedstrijdleiding was in handen van Elmar Pigeaud, zijn ouders en Karen Dronkert als wedstrijdsecretaris. Een strakke organisatie en een zwak september zonnetje garandeerden prachtige wedstrijden.
 
In het C veld waren alle drie de verenigingen aan elkaar gewaagd. Van Team Muiden eindigden Olena Godee, Pepita Haverkate en Thije Bogaard knap bij de eerste vijf. Henry Mole van de KWVL werd tweede, terwijl Eline van der Dussen namens de Maas eerste werd.
 
Team Muiden kwam sterk uit de bus in het 'D veld van niet wedstrijdzeilers'. Bij de eerste vijf haalde alleen Sophie Vervoort van de KWVL een vierde plek. Van Team Muiden werd Luna Boswinkel eerste, Willem de Boer tweede, Roald van der Vliet derde en Roderick Pieterse vijfde. Op basis van de sterke scores van Team Muiden in zowel het C als het D veld is Team Muiden, voor het eerst in vijf jaar, overtuigd winnaar van de Kings Cup geworden!
 
Ook op de wal maakte Team Muiden grote indruk. Dit kwam door de voortreffelijke catering verzorgd door Heleen de Haas, Mickey Pigeaud en Rolph Hulzebos en door de zorgvuldige parkeeraanpak onder leiding van Joel van der Leest, Joris Bogaard en Elmar Pigeaud.
 
Geniet van de prachtige foto’s van Steven Frantzen!
Kings Cup Mood Board > https://www.flickr.com/gp/133454001@N06/JyxYo4 en
Kings Cup Race > https://www.flickr.com/gp/133454001@N06/uN6592
 
Heel veel dank namens het OT aan alle vrijwilligers en hulde aan onze C’tjes en D’tjes.
 
Namens OT Heintjes
Jeppe de Boer
 
Uitslagen: