KNRB coastal-trainingen in Muiden

Geplaatst op 31-08-2023  -  Categorie: Nieuws  -  Auteur: roeicommissie

De Roeicommissie is door de KNRB benaderd met de vraag of de nationale selectie bij ons in Muiden kan komen trainen. De samenwerking tussen KNZ&RV en de KNRB bestaat al geruime tijd en sinds een paar weken traint een deel van de selectie waaronder Pien Eijskoot (Alkmaar) en Tijmen van der Zee (Maas), Janneke van der Meulen (Willem III) en Beer Florijn (Die Leythe) in onze Coastal skiffs en in Coastal dubbeltweeën voor deelname aan het EK Coastal Beach Sprint in Frankrijk waar zij dit weekend aan de start verschijnen. In oktober reizen zij af naar Italië voor het WK. Met uitzondering van Janneke, die al vele nationale en internationale kampioenschappen Coastal op haar naam heeft staan, is het coastalroeien relatief nieuw voor deze roeiers.

knrb1

Mocht het zo uitkomen dan trainen zij ook in Coastal-vieren om kilometers te maken of wordt op de Noordkop een Beach Sprint-baan uitgelegd. Naast de reguliere trainingen op ons water, trainen de KNRB-roeiers soms ook in Hoek van Holland op zee en in de branding als de omstandigheden dat toelaten.

How to Beach Sprint

De trainingen - onder begeleiding van Bondscoach Bjorn van den Ende en Ronald Florijn - vinden plaats op de donderdagochtend tussen 09:30 en 12:00. De KNRB huurt ons materiaal en betaalt voor de begeleiding (Rib + bemanning). Na de trainingen verzorgt ons horecateam voor een stevige lunch in de vorm van veel broodjes kroket en grote porties pasta.

 

Het IOC maakt half september bekend of de discipline Coastal Beach Sprints op het programma komt van de Olympische Spelen van Los Angeles (2028). De verwachting is dat dit gaat gebeuren, wat betekent dat het NOC*NSF meer geld beschikbaar stelt en de trainingen bij ons gecontinueerd kunnen worden. Een volgende stap zou het aanwijzen van Muiden als Olympische trainingslocatie zijn, waaruit meerjarige afspraken zullen volgen. Onder andere zullen die afspraken gaan over het bij ons stallen van KNRB-skiffjes en -tweetjes waar onze leden dan ook gebruik van kunnen maken.

knrb4

De roeicommissie houdt jullie graag op de hoogte van verdere ontwikkelingen. Wil je de nationale selectie roeiers ontmoeten, of wil je een keer mee op de rib en de trainingen bijwonen, dan kan dat natuurlijk. Benader een van de roeicommissie-leden of stuur een mailtje naar neieor.siraterces.[antispam].@knzrv.nl. Verder is Robert Boekestijn (voorzitter roeicommissie KNZ&RV) er voor verdere toelichting en beantwoording van eventuele vragen.

 

KNRB trainingen Muiden (1)

KNRB trainingen Muiden (2)

KNRB trainingen Muiden (3)