KNRB Toertochten 2023

Geplaatst op 06-01-2023  -  Categorie: Nieuws  -  Auteur: verenigingssecretaris

De toercommissie van de KNRB organiseert jaarlijks meerdaagse toertochten. Dit jaar zijn er drie lange tochten en voor het eerst drie korte tochten, speciaal voor mensen met weinig vakantiedagen.

In april varen we drie dagen op de Lahn van Runkel naar Lahnstein, langs het Taunusgebergte en de kastelen van de graven van Nassau.

Eind augustus is er een drie en vierdaagse tocht op de Fulda en Weser tussen Kassel en Minden door het Weserbergland met zijn prachtige vakwerkhuizen. Hier tekenden de gebroeders Grimm veel sprookjes op.

De negendaagse tochten gaan in September naar de Fulda en Weser en in juni naar de Seine. Het is de eerste keer dat de KNRB tussen Parijs en Rouen een tocht organiseert. Het vereist speciale vaardigheden. Op de eerste plaats door de stroming, maar dat hebben we op alle rivieren. Maar op deze rivier kunnen we ook grote binnenvaartschepen tegenkomen. Tenslotte hebben we na de laatste sluis getijdenwater. Het is een prachtig gebied waar Monet zich liet inspireren.

Daarnaast kun je een botenwagen met twee wherries huren in Ry, Denemarken of in Angers, Frankrijk.

We varen bij de toertochten met tweeëndertig roeiers in acht wherries. De ploegen komen uit het hele land. We overnachten in hotels. Op de KNRB website staat uitgebreide informatie. Wij hebben er zin in en hopen op een groot aantal nieuwe deelnemers.