Voor het weergeven van de Facebook widget dient u de 'overige cookies' te accepteren via uw cookie instellingen.

Zeilinstructeur-opleiding

Geplaatst op 15-03-2019  -  Categorie: Algemeen

Zoals jullie weten zijn wij als KNZ&RV naast zeilvereniging ook een erkende CWO opleidingslocatie. Het bijzondere van deze eigen opleidingslocatie is dat wij zelf alles mogen regelen en organiseren. Dit zorgt ervoor dat we niet alleen een hele goede en veilige "zeilschool" zijn, maar ook een hele leuke. Misschien wel de leukste van Nederland. Niet voor niets komt het overgrote deel van onze Heintjes & Heinen ieder jaar terug. En niet voor niets zijn veel oud-Heintjes succesvol als wedstrijdzeiler, als schipper op de PI of als zeilinstructeur. 

Om succesvol te blijven, zijn wij ieder jaar weer op zoek naar nieuwe Heintjes-ouders en jeugdleden die instructeur willen worden (≥ 16 jaar in 2019). Het instructeurschap is een verantwoordelijke, uitdagende en vooral heel leuke rol. Als je de nodige zeilervaring hebt, goed bent in organiseren en van kinderen houdt, ben je al heel snel geschikt. 

Net als vorig jaar, bieden wij de mogelijkheid om op onze eigen vereniging opgeleid te worden tot CWO zeilinstructeur. Na twee theoriesessies mag je direct beginnen als Instructeur In Opleiding. Gedurende het seizoen word je verder begeleid en opgeleid tot gecertificeerd zeilinstructeur (ZI-2 Jeugdboot). Meer ervaren instructeurs kunnen ook het ZI-3 certificaat halen. 

De opleiding wordt verzorgd door Marc Borren. Marc is als ZI-4 instructeur bevoegd om jullie op te leiden en te certificeren. Marc studeert in Delft en is zelf actief als instructeur en bestuurslid bij de Brielse Zeilschool. 

Het opleidingsprogramma loopt zoveel mogelijk parallel aan het gewone Heintjes-programma. Hierdoor is de opleiding zo efficiënt mogelijk ingericht. Wel vragen wij aanwezigheid bij de vijf theorie- en coaching sessies: 
Zoondag 24 maart - 1e theoriesessie (voor de zwembadtraining)
Zondag 31 maart - 2e theoriesessie (na de bootjeskeuring)
Vanaf zondag 7 april - iedere week praktijkervaring opdoen als instructeur i.o. 
Zondag 19 mei - 1e coaching sessie (op het water)
Zondag 26 mei - 2e coaching sessie (op het water)
Zondag 16 juni - 3e coaching sessie (op het water)

Wie mee wil doen, kan zich nu nog aanmelden via de secretaris jeugdzeilen: siraterces.neliezdguej.[antispam].@knzrv.nl.
Voor vragen kunnen jullie terecht bij Jeppe de Boer: bdj.[antispam].@masterdam.nl.