Nieuwsbrief Jeugd

Geplaatst op 31-03-2022  -  Categorie: Nieuws

We zijn begonnen

Zaterdag 26 maart hebben we het seizoen voor het Jeugdzeilen afgetrapt met het Jeugdfeest. Onze zeilers zijn begonnen met een Vossenjacht door Muiden met als opdracht om de moordenaar te ontmaskeren. Verschillende leden hebben zich daarbij als “verdachte” uitgedost langs de route opgesteld. Dank daarvoor.

jeugd-vossenjacht

Na de vossenjacht is er gedineerd in de Societeit. Tijdens dit diner is traditioneel de Peter Pan prijs uitgereikt. Bedoeld om een Heintje die dat kan gebruiken een extra hart onder de riem te steken. Dit jaar heeft Willem Verhoef de Prijs gekregen. Willem is een van de beginnende wedstrijdzeilers in de Optimist. Willem heeft in november een ernstig ongeluk gehad maar is inmiddels weer hersteld en traint weer mee in de Optimist. (Het was daarom ook een heruitreiking omdat hij de prijs eigenlijk al tijdens het ziekenbezoek in november in ontvangst had genomen. We zijn erg blij dat Willem weer meevaart en natuurlijk ook trots op hem! 

peter-pan 2

Klik HIER voor nog meer mooie foto's.  

 

 

 

 

 

 

 

 

Start RS FEVA seizoen 2022

Dit jaar wordt voor alle RS FEVA zeilers een leuk en uitdagend seizoen!

We maken een team van zowel sportieve als wedstrijdzeilers. We hebben al 5 enthousiaste teams die dit jaar weer van start gaan, maar we zoeken natuurlijk altijd naar nieuwe Fevazeilers. We varen in vaste teams, met je eigen maatje. Vanaf vorig jaar heeft onze club zelfs  3 Feva’s gekocht, die speciaal voor de nieuwe Fevazeilers te huur zijn.

Op de zondagen gaan we trainen vanaf de Noordkop. In de trainingen doen we een mix van techniekoefeningen door bijvoorbeeld kleine baantjes te varen en wisselen we dit af met ook lekker lange rakken varen met de genaker. Daarbij oefenen we ook het omslaan.  jeug-feva-trainers

Tot de zomer zijn er meerdere Combi-wedstrijden waar je je voor in kan schrijven, of anders lekker te trainen in Muiden. De echte uitdaging komt in Juli: de WK in Engeland (21 t/m 27 juli). Vorige zomer hebben we al met 2 teams geproefd hoe geweldig dat is om met 100 Feva’s op het water te zijn en iedereen mag en kan meedoen!

Tot op het water!

RS Feva team trainers: Remco, Tjalco en Anne-Marth

 

Agenda

Zondag 3 april starten de (wedstrijd)trainingen voor de Optimisten. 10:00 uur kick-off voor ouders en zeilers. Daarna boten klaarmaken en lekker even zeilen.

Zaterdag 23 april Bootjeskeuring en uitreiken clubbootjes in Muiden voor de zeilers die in de instructie (CWO) groepen varen. 

Zondag 24 april van 17:00 - 20:00 uur zwembadtraining Zandzee Bussum voor alle zeilers uit de instructiegroep. 

 

Cluboutfit.

Speciaal voor alle wedstrijdzeilers van de Koninnklijke is er een mooie 'dons'jas te bestellen. Compleet met clubembleem en het zeilnummer van je team. Kosten zijn €71,00. Voor meer informatie kun je contact opnemen met Elmar Pigeaud. ramle.[antispam].@pigeaud.nl 

foto-jeugd 2