Voor het weergeven van de Facebook widget dient u de 'overige cookies' te accepteren via uw cookie instellingen.

Stremming Groote Zeesluis Muiden

Geplaatst op 18-12-2019  -  Categorie: Nieuws

Waternet voert in opdracht van Waterschap Amstel, Gooi en Vecht groot onderhoud uit aan de Groote Zeesluis in Muiden. Dit betekent dat vanaf zaterdag 11 januari tot eind maart 2020 de Groote Zeesluis gestremd is. Zaterdag 4 januari draaide de sluis voorlopig voor het laatst.

Vorig jaar winter waren er eveneens werkzaamheden maar door goede afspraken met Waternet konden roeiers van de Koninklijke met name op zaterdagochtend toch de Vecht op. Ook dit jaar hebben we met Waternet gesproken maar helaas laten de benodigde werkzaamheden het de komende weken niet toe de doorvaart open te houden op bepaalde dagen/tijden. Spijtig genoeg beperkt dit de roeiers die willen kiezen voor de Vecht richting Weesp.

Wat is het alternatief? Afhankelijk van het weer én de vaardigheden van de roeiers zijn er C4X+ boten zoals de Amalia en de Monaco die voor een training op het Markermeer gereserveerd kunnen worden. Uiteraard moeten de veiligheidsvoorschriften altijd in acht worden genomen. 

Bij zéér gunstig weer (o.a. weinig wind) kunnen ook de gladde boten afgeschreven worden; desnoods blijven de boten dan binnen de pieren. Eventueel kan er uitgeweken worden naar onze bevriende vereniging De Hoop in Amsterdam.

De roeicommissie denkt graag mee in het zoeken naar alternatieven voor trainingen zodat de roeiers deze winter kunnen blijven roeien.

Voor vragen kan de roeicommissie benaderd worden via neieor.siraterces.[antispam].@knzrv.nl en klik hier voor meer informatie van Waternet.

Dank voor uw begrip.

De Roeicommissie