Voor het weergeven van de Facebook widget dient u de 'overige cookies' te accepteren via uw cookie instellingen.

Lustrum openingstocht Rotterdam

Geplaatst op 18-05-2017  -  Categorie: Algemeen

Het weekend van 5, 6 & 7 mei stond weer geheel in het teken van het 170 jarig bestaan van onze Vereeniging.
270 van onze leden, jong en ouder, togen naar Rotterdam en beleefden daar met z’n allen een fantastisch weekend. 

Met prachtig weer voeren 53 van onze schepen via de binnenwateren en via zee naar de monumentale en gezellige Rotterdamse Veerhaven die halverwege de zonnige zaterdag compleet volliep met enthousiaste zeilers en motorbootvaarders. Ze werden op de Maas welkom geheten door de leden die overland waren gekomen en die zich voor het welkom hadden ingescheept op het voormalige Koninklijke motorjacht de Piet Hein.

Aan het eind van de middag stroomde het zon overgoten terras van de Maas Sociëteit vol voor de borrel. Aan prachtig gedekte tafels en mooi uitgedost in feestelijke kledij werd er met uitzicht op het water en de prachtige gebouwen van de Rotterdamse skyline gezellig gedineerd. Daarna nam de steengoede band Gr1nd met hun rasechte Rotterdamse gitaristen het over en zweepte de dansende feestgangers op tot in de vroege ochtend.

Zondagochtend voeren de snelle watertaxi's af en aan naar de statige S.S. Rotterdam. Daar werd met door 150 leden gezamenlijk van een fantastisch ontbijtbuffet genoten. Inmiddels is het evenement weer voorbij. De deelnemers halen met elkaar alweer de herinneringen op aan dit bijzondere weekend en aan de terugreis, die vooral voor de zeevarenden onder ons met noordenwind een goede start voor het seizoen 2017 bood.

Inmiddels is de Lustrumcommisie alweer druk in de weer met het volgende evenement: het admiraalzeilweekend op 16 & 17 & 18 juni aanstaande.

Bekijk hier de foto's van de Openingstocht